Gi hunden din 1 ss kokosolje per 10 kg hver dag og den vil TAKKE deg av 12 grunner:

10892

Vi elsker hundene våre og vil jo gjerne at de skal føle seg så bra som mulig. Derfor blir det nå tipset om å tilføre hunden din en liten ekstra ingrediens i matskålen hver dag:

Nemlig kokosolje!

 

Kokosolje er utrolig populært for tiden, på grunn av sin allsidighet og fordi det er så bra for oss. Og det er like bra for hunden din!

Bland 1 ss inn i maten dens per 10 kg vekt – men om det er vanskelig å beregne bør du heller ta litt for lite enn litt for mye, da for mye kan føre til diaré. Vi vil absolutt anbefale å se om hunden din tåler/liker det før du setter i gang, så miks en halv teskje i maten dens, og hvis det ikke oppstår noen problemer kan du øke dosen til 1 ss etterhvert.

Og oljen kan også brukes utvendig! Her er 12 gode grunner til å gi hunden din kokosolje:

1. Mot dårlig ånde

Kokosolje blir bl.a. brukt av mennesker for å få bedre tannhygiene, og det fungerer på samme måte for hunden din! Bare børst tennene dens med litt kokosolje og bakteriene vil fjernes, sammen med den vonde ånden.

 

2. For skinnende pels

Ved å ha kokosolje blandet i maten vil hunden din få en mer skinnende, sunn pels. Det kan også bli tilført direkte i pelsen om du f.eks. er på utstilling.

 

3. For huden

Selv om hundens hud som regel er godt beskyttet av tykk pels, kan det fremdeles oppstå noen plager og problemer. Kokosolje påført på det området som trenger det kan hjelpe mot tørr hud, sopp, insektbitt og -stikk og eksem.

 

4. For immunforsvaret

Kokosoljen styrker immunforsvaret og sørger for at sykdommer holder seg unna din firbeinte bestevenn!

 

5. For fordøyelsen

Næringsstoffer blir lettere fordøyd og tatt opp, og det hjelper mot tarmproblemer.

 

6. Mot lopper og flått

Lopper og flått er erkefiendene til enhver hundeeier, men hvis pelsen har blitt smurt med kokosolje er det en stor sjans for at disse krypene holder seg unna hunden din. Dessuten viser studier gjort av FU Berlin har vist at dette er svært effektiv flått-beskyttelse for mennesker også!

 

7. Mot makk

De innvendige parasittene kan også ble drevet bort ved hjelp av kokosolje. Makk som gjemmer seg i magen til hunden liker ikke kokosoljen og vil forlate kroppen dens.

 

8. Mot overvekt

For overvektige hunder kan kokosolje hjelpe hunden med å gå ned i vekt. Men kokosoljen erstatter ikke et sunt kosthold og daglig bevegelse!

 

9. For hjernen

Kokosolje vil sakke ned aldringen i hundens hjerne, slik at den vil holde seg frisk, sunn og oppvakt selv inn i sine eldre dager.

 

10. Mot diabetes

Kokosolje påvirker regulasjonen av insulin som blir produsert i kroppen og kan derfor hjelpe dyr som har diabetes. Dette erstatter ikke medikamentene hunden din evt. får, men ved at hunden også går ned i vekt av oljen, vil diabetesen også kunne bli bedre.

 

11. Mot dårlig lukt

Det er ikke alltid bare ånden til en hund som kan lukte ille. Men om den jevnlig får i seg kokosolje vil også pelsen etter hvert lukte friskt og nøytralt.

 

12. Mot små sår

Små sår kan fint behandles med kokosolje på grunn av de antibakterielle og soppdrepende egenskapene den har. Dette er virkelig den ideelle vidunderkuren for det meste!

 

Det er godt å se at med noen få, enkle grep kan hundene våre få et enda bedre liv. Fra nå av har jeg alltid ekstra kokosolje hjemme!

DEL disse tipsene med venner og familie på Facebook!