Nå innføres mobilforbud i flere svømmehaller: «Foreldrene må fokusere på barna!»

215

I Norge har det vært mobilforbud i mange svømmehaller lenge på grunn av faren for snikfotografering av badegjester. Nå har også en rekke svømmehaller i Sverige innført mobilforbud – men for en annen grunn.

I sommer dukket det opp flere skremmende historier både fra Sverige og Norge, der barn nesten druknet i svømmebasseng fordi foreldrene ikke fulgte med. Et stort problem svenskene oppdaget var at noen foreldre tydeligvis syntes at det var viktigere å dille på smarttelefonen eller nettbrettet enn å følge med på ungene.

 

 

Nå velger altså flere svømmehaller å forby mobiler og nettbrett, i håp om at foreldrene skal rette fokuset sitt mot det som virkelig betyr noe: barnas helse og sikkerhet.

Huddinghallen i Stockholm sier følgende:

«Vi har lagt merke til voksne som tar med barna sine til svømmehallen ikke har hatt fokus på barna sine og det som skjer i bassenget, men fulgt med på iPad-ene eller telefonene sine.» 

 

Beslutningen om å forby smarttelefoner har også bakgrunn i at de vil hindre snikfotografering av intetanende badegjester.

«Svømmehallen er et nakent miljø. Vi vil at man som gjest ikke skal risikere å bli snikfotografert mot sin vilje.» 

Dette er viktige tiltak som forhåpentligvis vil gjøre tiden i svømmehallen tryggere for barn og andre badegjester. DEL hvis du også mener at foreldre skal fokusere på barna istedenfor å sitte med nesa i skjermen!