22. juni 2024

Gutten kjøpte maleriet for 15 kroner. 2 måneder senere får han SJOKK når verdien avsløres!

Mange barn utvikler tidlig interesser og hobbyer, noen snålere enn andre. For mens vennene til denne gutten spiller dataspill, samler han på antikviteter.

Det er mye spenning involvert i dette, og det er selve «jakten» som han elsker. Det å å lete etter noe fint er alltid gøy, og om det har noe verdi er det bare et pluss. Og denne gutten skulle få seg et stort pluss etter dette utrolige finnet!

I denne episoden av den amerikanske serien Antiques Roadshow møter eksperten David Weiss nettopp denne gutten – og blir mektig imponert over showets desidert yngste deltager.

Gutten forteller at han snublet over bildet en dag sammen med pappaen sin, og hadde måttet tidde pappaen om å få kjøpe det – for 2 dollar (ca. 15 kr).

 

Da peker David ut en liten detalj i høyre hjørne på maleriet. Det viser seg å være signaturen til den nederlandske maleren Albert Neuhuys, og bildet ble trolig malt på slutten av 1800-tallet.

«Du betalte 2 dollar for dette? Hva tror du det kan være verdt i dag?» spør eksperten.

«Ehm.. kanskje 150 dollar (1150 kr)?» svarer den unge gutten optimistisk.

Han tok feil. Veldig feil.

 

David kan avsløre at bildet er verdt hele 1500 dollar (11 000 kr!!), og lett kunne blitt solgt på auksjon. Snakk om å ha et godt øye for malerkunst!

For en fin overraskelse! DEL gjerne denne saken med vennene dine på Facebook hvis du også elsker gamle ting og historiene som følger med!