Historie fanget på kamera: 14 modige par viser sin KJÆRLIGHET

314

I bibelen står det: «Så blir de stående disse tre: Tro, håp og Kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.» Men ikke alles kjærlighet har vært like akseptabel for mange gjennom historien.

For man velger ikke hvem man forelsker seg i. Mange som forelsker seg i noen av samme kjønn har gjennom tidene opplevd å bli hatet, hånet og forfulgt – bare fordi de elsker noen!

Det samme skjer også i dag. Mange unge tør ikke komme ut fordi de skammer seg over sine egne følelser og sin egen legning. Da håper jeg at de ser disse bildene i dag, som viser at homofile og lesbiske par gjennom historien har turt å følge følelsene sine – og ser de ikke lykkelige ut? 🙂

1. Dette gamle bildet er fra 1910. Det ble funnet i en skoeske gjemt på et loft. Bakpå står det: «Ruth og Mary, ‘venninner'».

 

2. To ukjente soldater fra 1. verdenskrig.

 

3. Kvinner ute på en klubb ikledd herreklær.

 

4. Et søtt par fra USA.

 

5. Et ukjent par hos fotografen.

 

6. Det franske kunstner-paret Jean Marais og Jean Cocteau i 1930.

 

7. To forelskede matroser. 

 

8. To forelskede badenymfer.

 

9. Hyttekos.

 

10. Så fine de er sammen!

 

11. Hverdagslig kjærlighet.

 

12. Et ungt par hos fotografen, tidlig på 1900-tallet. 

 

13. Hete blikk..!

 

14. Axel og Eigil Axgil i 1989 ble det første homofile paret som inngikk et offentlig partnerskap. Disse to var aktivister som styrket homofiles rettigheter i Danmark.

 

Er det ikke fint å se hvor glade disse parene er? Bildene viser ikke bare lykken og kjærligheten, men også motet deres. Alle mennesker fortjener å leve lykkelige og uredde for å elske hverandre.

Lenge leve kjærligheten! DEL hvis du er enig!