20 GENIALE ideer til påskepynten i år:

5730

Påsken nærmer seg med stormskritt, og jeg gleder meg i hvert fall masse til å dekorere huset sammen med familien! Lyse pastellfarger (og spesielt gult) lyser opp i stua, og blomster inne får meg til å glede meg til våren kommer med sol og varme.

Nedenfor kan du finne 20 ideer til påskepynt som garantert vil gi deg vårstemning!

1. Blomstrende gummistøvler

Bruk barnas gamle gummistøvler til å pynte opp ute! Du kan feste disse enkelt med hammer og spiker til en vegg eller et gjerde ute, og vi anbefaler å lage et hull i sålen slik at vann kan renne ut om det skulle ble for mye. Barna elsker denne fargerike ideen!

 

2. Vårløkbukett

Grønt, hvitt og grønt – denne lille buketten med vårløk og hvite blomster er enkel, yndig og harmonisk. Den bringer våren rett inn i huset! Trikset er å sette blomstene i midten av buketten slik at vårløken rundt skjuler at blomstene får vann gjennom en såkalt ‘floral foam’.

 

3. Eggevase

Istedenfor floral foam kan du også sette en mindre vase (eller et glass) inni en større vase. Pynt med egg rundt (brune, hvite, eller malte!), så ser man ikke glasset, og du har en enkel og elegant påskedekorasjon i hjemmet. Hvis du derimot ikke har så lyst til å pynte inni vasen med egg, kan du gjerne bruke små pinner og mose istedenfor – prøv deg frem og vær kreativ!

 

4. Skygge-hare

Tegn opp formen til en hare eller kanin på selv-klebende folie, klipp ut og fest den til et stykke tre. Mal raskt og ujevnt over, dra av folien, og vips, så har du påskeharen på veggen! Tips: Du kan også feste på en liten dott med bomull hvis du vil gi den en søt liten hale også.

 

5. Eggelys

Så enkelt, men så genialt! knekk noen egg til frokosten, vask skallene med vann, og ha oppi telys (hvis eggene er litt små kan du ta telysene utav metallbeholderene sine, og skjære dem til slik at de passer inni. Sørg for at lysene står trygt oppi f.eks eggeglass før du tenner dem.

 

6. Lekne dekorative klesklyper

Denne søte ideen kommer nok til å slå an hos barna, og den lager du lett med litt tynt treverk eller grov papp. Skjær eller klipp ut ønsket motiv, og mal på!

 

7. Eggetroll

Disse små eggetrollene er nesten for søte til å klippe håret på..!

 

8. Blomsterstige

Du kan lett sette sammen en slik vakker dekorativ stige hjemme (bare ikke bruk den til å gå i!) med f.eks kvister og grener av bjørk, og den vil pynte opp huset ditt hele året. Dekorér gjerne stigen med blomster som passer til årstiden og humøret ditt!

 

9. Tulipan-skåler

Synes du det er litt kjedelig med «vanlige» vaser, eller har du bare lyst til å prøve noe annerledes? Pynt disse runde vasene med tulipaner som du dytter pent helt nedi vasen istedenfor!

 

10. Kaffeplanter

Små potteplanter er utrolig greie å ha og ta vare på, men ofte så blir de litt kjedelige… Unngå dette ved å ha dem i noen søte kaffekopper istedenfor!

 

11. Kyllinger på en snor

Påskekyllingene symboliserer nytt liv, og du kan pynte opp hjemme med dem ved å feste et bånd til hver ytterside på en grov gren og feste de søte kyllingene på grenen.

 

12. Vannkanne på døra

En gammel vannkanne er perfekt til å ha fargerike blomster i, og ser lekker ut hengende på døra!

 

13. Paraply med blomster

Nydelig! Ha litt vannet ‘floral foam’ i paraplyen og stikk blomstene nedi, så har du en original påskedekorasjon du kan henge opp nesten hvor som helst!

 

14. Eggelenker

En litt mer klassisk og leken påskepynt, men desidert noe barna vil elske!

 

15. Runde påskekyllinger

Mal et rundt stykke tre i gult, meg sorte prikker til øyne og en oransje trekant til nebb, så har du påskepynten klar!

 

16. Blikkbokser

Gi nytt liv til de brukte blikkboksene dine ved å fylle dem med fargerike blomster! Enten du henger dem opp eller setter dem på bordet vil hjemmet ditt få en chic look.

 

17. Glassmiks

Sett forskjellige blomster i flere forskjellige glassvaser og glass, og plassér dem nærmest mulig hverandre på et bord eller lignende – skikkelig vårfølelse!

 

18. Påskekrans med fugler

Disse grenene finner man overalt ute i påsketider, og de er lette å boye og tøye. De små pyntefuglene kan du helt sikkert finne i butikker som Nille o.l.!

 

19. Serviett-egg

Om du ikke eier talent med en malerpensel, kan du i hvert fall lage disse flotte serviett-eggene! Kjøp inn noen fine servietter, ta av topplaget og fest det til det hvite egget du har penslet med serviett-lim.

 

20. Gummistøvelgrener

Jeg elsker ideen med å pynte opp gamle gummistøvler, så her er én til!

 

Likte du noen av disse ideene? DEL dem gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også gleder deg til påske!