Fiskeren oppdager noe merkelig strandet på isberget: Undersøker nærmere og innser det UFATTELIGE

1310

Da Alan Russel og Mallory Harrington var ute på havet ved Labrador, Canada, var de på leting etter krabber – men kom hjem igjen med noe ganske annet.

De to fiskerne fikk sitt livs overraskelse sist uke da de så en «grå flekk» oppå et isberg som drev lengre og lengre ut til havs forbi dem.

«Vi trodde at det var en selunge,» forteller Mallory til The Dodo. Men det skulle vise seg at den strandede skapningen ikke hørte hjemme utpå havet i det hele tatt.

 

Fiskerne kom seg nærmere og innså plutselig at det var en liten polarrev som klamret seg fast til isen på toppen – og den ville ikke klare å overleve stort lenger uten øyeblikkelig hjelp.

 

Alan og Mallory kunne ikke bare stå å se på at den lille reven ble dratt med ut til havs på et smeltende isberg, og satte igang redningsaksjonen.

De kjørte opp så siden av isflaket, men da fikk reven panikk.

«Vi klarte til slutt å få ham ombord, til tross for at han kjempet imot,» forteller Mallory, og fortsetter: «Vi visste at vi var hans eneste mulighet til å overleve, ettersom at vinden hadde endret kurs og drev isen lenger og lenger ut på havet.

 

Reven så ut til å ha gitt opp håpet, men fikk tilbake livsgnisten da han skjønte at han hadde blitt reddet.

 

De to fiskerne lagde en liten seng til ham, og gav ham mat og vann slik at han skulle få styrken tilbake igjen. Så snudde de mot land.

 

De fikk satt reven av på et trygt sted, gav ham en ekstra matbit han kunne ta med seg, og så stakk han avgårde med et raskt blikk som takk til sine to skytsengler.

Om hendelsen sier de at de bare var glade for å ha kunnet redde et liv, og at reven av og til har vist seg ved havnen deres for å hilse på.

 

«Vi får faktisk sett ham litt av og til nå!»

 

Tusen takk til Alan og Mallory som gjorde en helteinnsats med å redde den stakkars polarreven ute på havet! For noen fantastiske dyrevenner!

DEL hvis du også ble glad av å lese dette!