Pappaen spør om hans funksjonshemmede sønn kan spise på puben. Det eieren gjør da er FANTASTISK

2761

Dessverre er det slik i dag at mange ikke eier respekt og forståelse for de som skiller seg litt ut, men heldigvis finnes det gode mennesker som gjerne ønsker å rette på dette. Slik som britiske Steph Tate.

Steph er eieren av puben The Barrel at Chapeltown i Sheffield, England, og forrige uke skjedde det noe som virkelig fikk henne til å lure på hva det er som skjer med verden.

Steph sto bak disken på puben da en mann plutselig kom bort til henne og spurte om det var greit at han tok med sønnen sin for å spise. Steph blinket dumt et par ganger før hun spurte: «Selvfølgelig, hvorfor skulle det ikke være det?»

Pappaen forklarte da at sønnen hans var funksjonhemmet og kan av og til lage noen høye lyder eller vifte litt med armene. Grunnen til at han spurte først var fordi at de tidligere hadde blitt kastet ut av en annen pub etter at en kunde hadde klaget, samt at de hadde fått flere stygge blikk og kommentarer.

Steph ble helt sjokkert da hun hørte dette, og sa til pappaen at både han, sønnen, og alle andre med forskjellige funksjonshemninger var hjertelig velkommen i puben hennes – uansett.

 

Etter møtet klarte hun ikke slippe tanken på at det kanskje satt flere der hjemme og kviet seg for å ta med et familiemedlem eller en venn på byen fordi de var redde for hvordan folk ville reagere. Hun orket ikke tanken på at noen skulle føle seg uønsket, så hun skrev et innlegg på pubens Facebook-side, der hun fortalte om hendelsen med pappaen og la til:

«Det knuste hjertet mitt at en forelder følte han måtte spør om min tillatelse for at barnet hans var der slik som alle andres. 

(…) Dette fikk meg til å tenke på hvor mange andre mennesker som må befinne seg i samme situasjon. 

Enten om du trenger at vi henter ekstra skjøteledninger for å plugge i spesialutsyr, hjelpe deg å flytte bord/stoler for rullestoler eller annen hjelp du måtte trenge, vit at alle er velkommen på min pub og at hjelp vil alltid bli tilbudt av alle mine ansatte. 

Hvis du sitter hjemme med et funksjonshemmet barn, en partner, eller en venn og føler deg nervøs for å ta dem med noe sted på grunn av frykten for at noen skal kommentere stygt om det. Hvis jeg finner ut an noen kommer med stygge kommentarer eller oppfører seg respektløst, vil de ble bedt om å gå – ikke dere. 

Steph»

 

Dette er noe flere kan ta lærdom av! Alle har rett til å kose seg ute med familie og venner uten å frykte å bli sendt bort på grunn av noe som man ikke kan kontrollere. Vi hyller Steph for det hjertevarmende innlegget, og håper virkelig at det vil inspirere flere der ute!

DEL hvis du også er enig i det Steph skriver!