Er du en «masete mamma»? Bra! Da gjør du datteren din en tjeneste:

1158

«Rydd rommet ditt. Har du gjort leksene? Tok du utav oppvaskmaskinen som du lovet? Hvorfor har du ikke vasket gymtøyet ditt enda? Svar meg da!»

Slik «masing» kan kanskje oppfattes som negativt i utgangspunktet, men nå har forskere ved University of Essex oppdaget at dette har store positive følger for tenåringer senere i livet!

Har du opplevd å «mase» på datteren din til hun gjør som du sier? Bra, bare fortsett!

En studie gjort av forskeren Ericka Rascon-Ramirez fra University of Essex oppdaget nemlig at tenåringsjenter som hadde en mamma de opplevde som «masete» oftere tok høyere utdanning, satset på karrieren og fikk bedre lønn.

Hele 15 000 skolejenter var med i studiet fra de var 13-14 år gamle, og resultatet kunne omtrent oppsummeres omtrent slik:

 

«Bak enhver fremgangsrik kvinne står en masete mamma.»

 

Så, til tross for at tenåringsjenter kan være vanskelige å håndteres med, er det viktig å vite at alt «maset» gir resultater. Ifølge studiet var døtrene i 20-årene da de ordentlig forsto hvorfor mødrene hadde mast så fælt på dem i ungdomsårene – det var nemlig til deres eget beste, og det fikk de godt utbytte av nå tidlig i voksenlivet!

Så nei, datteren din kommer ikke til å «hate deg for alltid» hvis du maser og stiller strenge (men rettferdige) krav, tvert imot så vil hun nok heller takke deg for det!

Er du også en «masete» mamma? DEL gjerne artikkelen med vennene dine hvis du også mener det er viktig å sette krav til barna!