Sykepleieren fikk høre at hun bare «tørket ræv»: Nå slår hun tilbake med et VIKTIG budskap

456

En sykepleier i Spania så seg lei på at folk snakket nedlatende om yrket hennes, og flere ganger sa at hun tross alt bare «tørket ræv». Da slår hun tilbake med et genialt innlegg på Facebook!

Sykepleieren Sara Rodriguez Martinez jobber som sykepleier i Alcorcón, Spania, der deriblant hun og kollegaen Rebeca Vicente Carranza nok en gang hadde opplevd at folk snakket nedlatende om yrket deres. Nå deler Sara en tekst skrevet av kollegaen Rebecca på sosiale medier:

«Stoltheten i å tørke rumper. 

I dag hørte jeg igjen at jeg «jobbet med å tørke ræv», og det var verken den første eller åttende gangen jeg hører det. Og jeg kjenner behovet for å gjenerobre yrket mitt og rope til verden hvor stolt jeg er av det. 

Ja, damer og herrer: Jeg er stolt over å rengjøre rumper, klippe negler, vaske hår, kle på, dusje, mate og ta vare på mennesker, MENNESKER som ikke kan gjøre det selv. Men la oss oppsummere det til å «tørke ræv». 

Jeg er allerede ganske lei av de negative konnotasjonene av dette uttrykket som er direkte koblet til yrket mitt. Det er klart at det ikke er noe for alle. For eksempel så kunne jeg aldri ha arbeidet med noe som krevde at jeg løy, som en i en bank eller noe slikt. Og det er tross alt et respektert yrke sammenlignet med mitt som er nederst på listen. 

De fleste av dere aldri har trengt at noen «tørker ræva di», og jeg håper at du aldri vil trenge det. 

Men om den tiden kommer at det er nødvendig, kommer jeg og noen av mine profesjonelle kolleger til å være villige til å hjelpe deg, og få deg til å leve med høyest mulig livskvalitet med et smil. 
Nå er det jo du som bestemmer hva som er en viktig jobb for mennesker som meg og deg. Del denne teksten eller ikke, men vær så snill: Ikke bruk uttrykket «tørke ræv» med forakt, for en dag er det kanskje noen som må gjøre det for deg, og tro meg – du kommer til å kjenne takknemlighet. 

Undertegnet: En rumpetørker.» 

Sykepleiere fortjener så mye respekt for den jobben de gjør! Disse englene er forståelsesfulle, smilende, og medmenneskelige selv i våre mest sårbare stunder, og de fortjener så mye mer enn det nedlatende snakket de får!

DEL dette budskapet med vennene dine på Facebook hvis du også respekterer sykepleiere!