Uventet detalj i bildet av prins Harry: Ser du hyllesten til mamma Diana?

1813

I nesten 20 år har hele verden kunnet se at prins Harry har hatt et spesielt symbol på håndleddet – men ikke mange vet hva det betyr.

Prins Harry har båret dette enkle armbåndet gjennom snart to tiår, og det ble heller ikke tatt av da han nylig giftet seg med Meghan Markle. Grunnen er at armbåndet har en svært viktig betydning for prinsen og er knyttet til fortiden hans – og mamma Diana.

 

Da den folkekjære prinsesse Diana døde i den tragiske bilulykken i Paris i 1997, sørget hele verden sammen med det britiske kongehuset – men ingen så mye som hennes to sønner, William på 15 og Harry på 13 år.

 

De to guttene ble slengt inn i en verden der alle ville ha tilgang på dem, og begge to har i senere tid snakket om det følelsesmessige kaoset de opplevde etter å ha mistet mammaen sin.

Pappaen deres, prins Charles, ønsket å gjøre det enhver far ville gjort i en slik situasjon – han ville skåne dem fra det ekstreme presset rundt dem, og tok dem med på en viktig reise.

Destinasjonen?

Afrika. 

«Jeg dro dit for første gang i 1997, kort tid etter min mor døde. Pappa sa at min bror og jeg skulle pakke koffertene våre, vi skulle reise til Afrika for å komme oss bort fra alt,» forteller Harry i et intervju om sitt første møte med Afrika.

 

Nå fortelles det at armbåndet han har båret på i 20 år er fra denne reisen, og at det er derfor han bærer det den dag i dag – det er en hyllest til hans elskede mamma som ikke lenger er med oss.

 

I en dokumentar med navnet ‘Prince Harry in Africa’, forteller han:

«Jeg vill gjøre noe virkelig konstruktivt med livet mitt. Jeg vil gjøre noe som gjør min mor stolt. Min mor sto for noe. Det finnes mange uferdige saker og mye arbeid som min mor aldri fikk gjort ferdig.»

 

En nær venn av Diana, Sir Elton John, sier:

«Harry har arvet sin mors egenskap til å gå inn i et rom og få mennesker, av enhver kaste eller status i livet, til å føle seg som likeverdige. Det er en utrolig egenskap. … Diana var en av de få menneskene i livet mitt som kunne gjøre det.»

 

For noen flotte sønner Diana har, som for alltid vil føre arven hennes videre. De gjør alt for å gjøre mamma stolt, og det tror jeg nok absolutt at hun er!

 

DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook hvis du også mener at Diana har all grunn til å være stolt!