Dommeren avskyr dyreplagere: Da lar ham dem smake sin egen medisin!

479

Det er alltid så vondt å høre om uskyldige dyr som har blitt mishandlet og vanskjøttet av mennesker. Dette skjer med tusenvis av dyr hver eneste dag, og menneskenes unnskyldning er ofte: «Hvem bryr seg? Det er jo bare et dyr.»

Enda mer grusomt er det når disse dyreplagerne blir tatt, men bare får minimale straffer som en liten bot eller lignende.

Det ville denne dommeren ha slutt på!

Dommeren Michael Cicconetti fra Ohio, USA, er en ekte dyrevenn og har siden barndommen hatt et helt spesielt forhold til dyr. Han fikk sin første hund, Herman, da han bare var en liten gutt, og de to var bestevenner fra første møte. Helt siden den gang har han hatt et ønske om å beskytte de som ikke kan beskytte seg selv – og det er det han gjør i dag.

 

For mens andre dommere gir relativt lette dommer til dyreplagere, tilbyr Michael dem en mulighet til å smake på sin egen medisin.

Han holder seg selvfølgelig innenfor lovens rammeverk, men er langt mer kreativ med straffene han gir dyreplagerne, og ofte får det dem til å innse alvoret av det de har gjort – noe som ikke ville vært mulig med bare en liten bot.

I ett tilfelle der en kvinne hadde dumpet 35 kattunger midt uti skogen, straffet han henne med at hun selv skulle tilbringe en natt i skogen helt alene.

 

Michael håper at denne typen straff vil få dyreplagerne til å innse hva det er de har gjort mot en annen skapning, og vil forandre tankemåten sin. Han kom på ideen da han så hvor lite effekt vanlige straffer hadde på dyreplagere, og bestemte seg derfor for å gjøre noe som ville sette større fokus på problemet.

SE hvordan straffene fungere i videoen nedenfor, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også synes at dette var en god idé!