Da babyen ble født uten lemmer fryktet familien det verste. Men se hvor lykkelig han er i DAG:

1129

Da den australske sykepleieren Dushka og ektemannen Boris Vujicic fikk sønnen sin i 1982, fikk de sjokk første gang de så ham. Den lille gutten ble født uten armer og bein, bare en liten stump med to tær. Men bortsett fra dette var gutten frisk og sunn.

Gutten, som fikk navnet Nick, ble født med det ekstremt sjeldne Tetra-Amelia syndromet, som vil si at alle fire lemmer er borte.

Men bekymringene til foreldrene var store: Ville sønnen noen gang få et «normalt» liv? Ville han bli deprimert på grunn av at han ikke så ut som «alle andre»? Kom han til å bli utstøtt?

 

Foreldrene bestemte seg for å gjøre alt i sin makt for at gutten deres skulle vokse opp så glad og «normal» som mulig, men dette var alt annet enn enkelt… Dette var tross alt på 1980-tallet, hvor hjelpemidlene han kunne bruke enten enda ikke eksisterte, eller de var altfor dyre.

 

De første årene som barn tilbragte han sammen med familien og på en skole for handikappede barn. Foreldrene bestemte seg derimot for å overføre ham til en «normal» barneskole etter en stund, slik at han skulle få samme muligheter som alle andre.

Men barn kan være så slemme.

 

På barneskolen ble han mobbet hver dag, og ble snart deprimert. Bare 10 år gammel klarte ikke lenger 10-årige Nick å se noen muligheter for seg selv i livet, så han prøvde å drukne seg.

Men da han var under vann skjedde det plutselig noe:

Han innså at å ta livet sitt ikke var noen løsning på problemet, og han bestemte seg for å se på handikappet sitt som en utfordring – ikke en straff.

 

Og dette var starten på noe som skulle bli en av verdens mest inspirerende historier.

 

I dag er det helt utrolig å se alt han får til: Han kan skate og svømme, spille fotball og golf…

 

…og i 2012 gjorde han noe han aldri kunne ha sett for seg som 10-åring: Han fant den store kjærligheten og giftet seg med sin vakre kjæreste, Kanae!

 

Bare ett år senere ble lykken hans komplett da paret fikk en frisk og sterk sønn sammen.

 

I dag reiser Nick over hele verden for å holde foredrag for fullsatte saler, og inspirerer alle han møter.

For en unik, rørende, og inspirerende livshistorie! Nick gir andre mot og styrke til å være seg selv og til å gjøre det beste utav situasjonen de er i.

 

DEL gjerne denne inspirerende historien med vennene dine på Facebook hvis du også mener at Nick er et stort forbilde!