Gutten i rullestol peker på skiltet i butikken: Motivet får mammaen til å GRÅTE

774

Trebarnsmammaen var ute med barna sine da sønnen hennes i rullestol pekte på en reklameplakat i butikken. Motivet fikk henne til å ta til tårene, og hun håper nå at flere butikker vil gjøre det samme.

Noen ganger er det ikke så mye som skal til for at man skal føle seg inkludert og satt pris på – representasjon i «vanlige» situasjoner kan være en slik ting. Det ønsker mammaen fra Nashville, USA å sette lys på!

Jamie Summers’ eldste sønn, Charlie, har cerebral parese og sitter derfor i rullestol. Gjennom hele livet hans har Jamie kjempet for at han skal bli behandlet på samme måte som alle andre barn, men omverdenen har dessverre ikke alltid gjort det like lett.

 

Samfunnet er ikke alltid like inkluderende for de som skiller seg litt ut, men etter en shoppingtur med barna måtte Jamie felle noen gledestårer da hun så den unike reklameplakaten. Det var Charlie som så den først:

«Han lo, klappet og pekte på den. Han smilte og lo og tegnet ‘mer’,» forteller mammaen. Plakaten viste et bilde av en liten gutt i kule klær som støtter seg på en gåstol. Endelig noen Charlie kunne kjenne seg igjen i!

«Jeg har brukt så mye mental, emosjonell og fysisk energi på å sørge for at Charlie skal bli inkludert på skolen, i kirken, på lekeplassen og i restauranten, at det var en lettelse når jeg så at her, i butikken, var han allerede inkludert!»

Mammaen forteller videre at hun sørget for å trille Charlie forbi plakaten hele tre ganger mens de befant seg i butikken, slik at han kunne vinke og smile til den.

 

«Det er en så liten ting, men for oss er det som et lite vink fra verden om at vi blir sett og støttet. Jeg håper dette bare er begynnelsen,» sier mammaen.

Vanligvis viser reklameplakater kun de mest estetisk «perfekte» mennesker, enten de er menn, kvinner eller barn, og altfor sjelden ser vi ekte mennesker og alt det innebærer: Uren hud, noen ekstra kilo, rullestoler og andre handikap.

Nå håper vi at flere butikker og kleskjeder tar notater fra dette, slik at flere barn og voksne kan føle seg inkludert og sett!

DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook for å hjelpe å spre dette budskapet til butikkene!