16. juli 2024

SE kjempeekornet som har sjarmert hele verden med sin UNIKE pels:

John Koprowski er professor ved University of Arizona, USA, og en ledende ekspert på ekorn. Men selv han måtte gni seg i øynene da han så dette kjempeekornet under en reise til India i 2006!

Faktisk, så trodde han først at dyret var en primat og ikke et ekorn i det hele tatt på grunn av den enorme størrelsen.

 

Men slik var det ikke, det store dyret var bare et høyst uvanlig ekorn med sin digre størrelse og unike fargekombinasjon.

Pelsen til disse sjeldne skapningene kan være alt fra sort, oransje og brun til lilla (!) og rødbrun, noe som gjør den helt spesiell i dyreriket.

 

Dette ekornet er like glad i nøtter som de vi er vandt med, men spiser også blomster, frukt og bark til hverdags.

Denne typen ekorn forflytter seg helst fra tre til tre, og kan fint hoppe over 20 meter til neste gren!

 

Dessverre er ikke sjansen stor for at vi kan se disse med egne øyne, da de kun befinner seg sør og øst i India, og helst langt inni skogen – langt borte fra mennesker. De er svært sky, og andre ekorneksperter hevder at den beste måten å se dem på er å klatre opp i et tre, dypt inni Indias skoger, å sitte musestille helt til den tør å komme ut fra skjulestedet sitt.

De kan veie mellom 1,5 til 3 kg, og har en størrelse på mellom 25 til 45 cm, og har i tillegg en hale som er mellom 20 og 40 cm lang!

 

Men selv om de er flinke til å passe på seg selv, så skaper menneskene store problemer for denne sjeldne arten. Mennesker hugger ned skogene de bor i, og tvinger dem nærmere rovdyr og mennesker som vil ha pelsen deres.

Denne typen ekorn er dessuten et av de eldste typene, har vært på planeten vår i svært lang tid, og er helt unike i sin evolusjon.

 

Vi må beskytte disse unike skapningene fra mennesker som bare tenker på seg selv, så DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook slik at de også får vite om dem!