9 ting du vil merke med kroppen om du spiser 2 egg om dagen:

2227

Egg er et av de mest næringsrike tingene du kan spise, og inneholder vitaminer og mineraler som er svært gode for kropp og helse. I tillegg så finnes det utrolig mange måter å tilberede dem på, de er billige og de smaker godt!

Det finnes altså svært mange gode grunner for hvorfor man skal få i seg egg hver dag, og her skal vi dele 9 av de viktigste med deg:

1. Bra for hjernen

Vitaminet Kolin finner man ikke i så mange matvarer, men det finnes i egg. Dette bidrar til å forbedre hjernens funksjon ved at det minsker det dårlige kolesterolet i kroppen, samt forbedrer korttidsminnet.

 

2. Du blir piggere

Proteinet som finnes i egg vil gi deg en stabil og varende energi over lengre tid.

 

3. Bygger muskler

Proteiner er svært viktig å få i seg, og hjelper til muskelvekst, hårvekst, negler og mye mer. I et stort egg finner man rundt 6-7 gram protein, så om du er glad i å trene kan du med fordel hive innpå noen egg istedenfor å kjøpe dyre proteinshaker.

 

4. Bra for hud, hår og negler

Vitamin A, B6, B9, B12, D og E finnes også i egg, samt omega 3. Dette vil gi deg sunnere hud, hår og negler.

 

5. Gjør skjelett og tenner sterkere

I tillegg til alle disse vitaminene, inneholder egg også kalsium. Dette styrker skjelettet, og noen spiser til og med eggeskall for å få i seg enda mer!

 

6. Hjelper øynene

Antioksidantene zeaxanthin og lutein finner man også i egg, og disse er med på å beskytte øynene, og reduserer risikoen for å utvikle grå stær.

 

7. Hjelper deg å gå ned i vekt

Egg hjelper deg gå ned i vekt ved at det holder deg mett lengre. Et kokt egg inneholder rundt 70 kalorier, og ved å kombinere noen egg med friske grønnsaker så får du absolutt i deg et sunt og god måltid, som vil gjøre deg mett uten for mange kalorier.

 

8. Styrker immunforsvaret

Alle disse gode vitaminene og mineralene i egg styrker også immunforsvaret ditt, der særlig E-vitaminet er viktig. Ved å spise bare ett egg får du i deg en tredjedel av det anbefalte dagsbehovet!

 

9. Reduserer risikoen for diabetes

Ifølge finske forskere var risikoen for å utvikle diabetes 2 hele 37% lavere for de som spiste fire egg per uke enn for de som bare spiste ett egg i uka.

 

De fleste av oss har nok hørt at egg er bra for oss, men vet ikke helt hvorfor… Nå håper vi at du har litt mer oversikt, så DEL gjerne denne informasjonen med vennene dine på Facebook også!