Bjørnen ble reddet fra galle-farmen: SE den hoppende glade reaksjonen hans når han kommer ut!

427

Vi har tidligere skrevet om store mengder bjørner som blir holdt fanget i bittesmå bur i enkelte steder i Asia for at mennesker skal kunne «høste» gallen deres. Slike «galle-farmer» er ren tortur for disse dyrene, og alt skjer fordi menneskene bruker bjørnegallen i tradisjonelle medisiner (les mer om dette her).

Bjørnen Tuffy var en av disse stakkars dyrene, men ble heldigvis reddet ut derifra nylig. Det antas at rundt 12 000 bjørner fremdeles blir holdt i fangenskap og lidelse i Vietnam, Kina, Sør-Korea, Laos og Myanmar.

Det finnes ingen vitenskapelige bevis på at gallen har noen positiv medisinsk virkning, men det stanser ikke dette fra å være et svært lukrativt marked. Tradisjon er tydeligvis viktigere enn vitenskap og dyrebeskyttelse for enkelte…

I videoen nedenfor kan du se når bjørnen Tuffy får leke, hoppe og bevege seg for første gang etter at han ble fanget og torturert daglig på en slik gård, og reaksjonen hans varmer hjerter over hele verden!

SE videoen, og DEL gjerne denne saken på Facebook hvis du også er imot denne dyremishandlingen!