16. juli 2024

15 naturfenomener du ikke vil TRO er ekte:

Jordkloden vår er et merkelig sted, der de underligste ting kan skje. Disse bildene viser noen av disse utrolige naturfenomenene vi kan finne på kloden, og vi kan bare sitte å måpe…

 

1. Vulkansk lyn ser utrolig skummelt ut, men samtidig så vakkert og imponerende!

 

2. Denne gassflammen kalles «The Door to Hell» (Døren til helvete), og ble tent ved et uhell av forskere i Turkmenistan i 1971 – i dag den brenner fortsatt..!

 

3. Brennbare is-bobler: dette er frosne bobler av metangass, fanget under isen i Lake Abraham i Alberta, USA.

 

4. Catatumbo lyn finner man enkelte steder i Sør-Amerika, og her kan det lyne rundt 140-160 netter i året, 10 timer per natt, og har rundt 280 lynnedslag i timen!

 

5. Monarksommerfugler: disse sommerfuglene migrerer årlig sørover fra USA, Canada og Mexico, og flyr tusenvis av kilometer. Ingen av sommerfuglene overlever hele reisen, men det som skjer er at de kvinnelige sommerfuglene legger egg og det er de som fortsetter migrasjonen.

 

6. Spindelvev: nær Wagga Wagga i Australia dekker flere tusen edderkopper jordene med spindelvevet sitt når de flykter fra oversvømmelser.

 

7. Kornsikler under vann i Japan. Disse blir laget av mannlige kulefisker for å imponere kvinnene!

 

8. Runde kjempesteiner langs kysten i New Zealand.

 

9. «The Great Blue Hole» er et digert hull i havbunnen ved kysten i Belize. Dette er 124 meter dypt.

 

10. Disse merkelige steinene kan man finne i Nord-Irland, og er resultatet av et eldgammel vulkansk utbrudd.

 

11. Seilende steiner i «Death Valley» («Dødens dal») i USA: dette er et geologisk fenomen der steiner beveger seg over utrolig lange avstander over flat bakke uten at dyr eller mennesker er involvert!

 

12. Lysende bølger finner du på strender i Maldivene – helt magisk!

 

13. Nordlys og lyssøyler i samme bilde! Disse naturfenomenene er helt nydelige å se hver for seg, men ser direkte eventyrlig ut når de skjer samtidig!

 

14. Frostblomster på havet kan forekomme i ekstremt kaldt vær.

 

15. Perleskyer og skyer som ser ut som havet i stormvær – utrolig!

 

Jeg elsker å se slike bilder, og blir stadig minnet på hvor fantastisk naturen er. DEL disse bildene med vennene dine på Facebook hvis du også ble imponert!