16. juli 2024

Han kjøper mat til den hjemløse mannen på McDonalds: Da kommer politiet og kaster ut begge to!

Det river litt i hjertet hver gang jeg ser en hjemløs person på gata. For livet er urettferdig, og mens noen lever i luksus og overflod fordi de har rike foreldre, er det andre som har havnet på gata etter å ha blitt skadet i krig.

En mann i Myrtle Beach, USA, så en eldre, hjemløs mann på andre siden av gata da han selv skulle inn å spise på McDonalds, og bestemte seg for å invitere uteliggeren med seg inn på en matbit.

Men denne enkle gesten av medmenneskelighet skulle bli alt annet enn enkelt.

Den hjemløse mannen var utmagret, og virket sliten og trøtt. Han var IKKE en tigger, men satt ute for seg selv, da mannen spurte om han ville ha mat. Uteliggeren ba ikke om noe, men fikk tårer i øynene over den godhjertede invitasjonen og takket ja. Han var svært sulten.

De to gikk inn og kjøpte to porsjoner med mat, og satt seg i nærheten av hverandre, men langt nok borte til å nyte måltidet i fred og ro.

Men så gikk den fine stemningen i oppløsning.

En politibetjent har blitt tilkalt til stedet av betjeningen, og hun går raskt bort til den hjemløse mannen. Han får beskjed om at han ikke er velkommen inne i lokalet og at andre «kunder» visstnok har klaget over at han tigger. Han må spise opp maten sin så fort han kan, og komme seg ut av lokalet.

 

Han kikker forvirret rundt seg og lurer på hva han har gjort galt. Han har jo bare sittet i stillhet og spist sitt første måltid på lenge? Han har da vel ikke tigget om noen penger?

 

Dette får mannen som inviterte ham med inn til å se rødt. Han forklarer sint at det var han som inviterte ham, og han som av fri vilje tilbød å kjøpe maten til ham i dag. Han blir sintere og sintere over den grusomme behandlingen mannen får, og hever stemmen.

Snart kommer restaurantsjefen for å be ham roe seg ned, men da han ikke gjør det blir de begge kastet på dør.

Det virket ikke som om noe de sa spilte noen rolle. Restauranten ville ikke ha den hjemløse mannen inni lokalene sine. Snart ble de kastet ut, uten at den hjemløse mannen engang fikk spise opp maten sin.

Hele hendelsen ble fanget på film, og ble publisert på Facebook sist uke. Den har i skrivende stund blitt sett av over 78 MILLIONER mennesker, og mange reagerer sterkt på hvordan den gamle, fortvilte mannen blir behandlet.

Man skulle kanskje tro at restauranten ville ha gått ut med en unnskyldning, men de står i forsvarsposisjon, og sier at mannen «har en historie av forstyrrende oppførsel og har blitt bedt om å forlate restauranten ved flere tilfeller».

«Forstyrrende oppførsel» er utrolig vagt, og kan godt bety at de mener at utseendet hans ikke er «bra for business».

Jeg blir så lei meg når jeg ser dette, men glad for at så mange reagerer! Mennesker som bor på gata er fremdeles mennesker, og har like mye rett til å spise på en ferdigmatkjede som du og jeg.

Hva synes du om denne hendelsen? SE videoen selv, og DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook og fortell hva du synes!