Fotografen følger nomadefolket i nordlige Mongolia: Resultatet? Det er helt EVENTYRLIG!

414

Selv i denne tiden med globalisering, hvor alle deler av verden ser ut til å være tett tilknyttet med hverandre, så finnes det noen folk som har klart å preservere sine egne tradisjoner, kulturer og levemåter gjennom århundrer.

En av disse folkene er Dukhaene, som befinner seg i nordlige Mongolia. «De som har reinsdyr», som navnet tilsier, er nomadefolk som følger reinsdyrene sine over hjemlandet sitt.

Siden reinsdyrpopulasjonen og levebrødet deres minsker, finnes det bare rundt 400 medlemmer igjen av Dukha-stammen.

Stammen har en helt spesiell tilknytning til dyrene rundt seg. De tror at åndene til forfedrene deres lever i skogene som dyr og viser vei for de levende.

Fotografen Hamid Sardar Afkhami slo følge med nomadefolket i deres hverdagslige liv, og klarte å fange noen helt magiske øyeblikk mellom mennesker og dyr.

Barna lærer tidlig å håndtere og omgås med reinsdyrene, og dette er helt essensielt for å kunne leve på en slik måte med stammen.

Dyrene blir sjeldent slaktet, men blir melket og brukt til transport.

Ei ung jente bader det lille reinsdyret.

Medlemmene i stammen bor vanligvis i grupper fra to til sju i yurter, og er alltid på leting etter god beitemark for dyrene sine.

Tradisjonene deres har blitt holdt i live gjennom utallige generasjoner.

De har ikke bare klart å temme reinsdyr, men ulv også!

Dukha trener også opp ørner til å hjelpe dem jakte på mindre skogsdyr. Men det å jakte med rovfugler er et stort privilegium, som kun de beste blant dem får lov til.

Jakten med ørner er en 6000 år gammel tradisjon, og jentene i stammen står for treningen av dem!

Så fascinerende det er å se Dukha-stammen leve i slik harmoni med naturen og dyrene! Dette er viktige bilder av en totalt annerledes verden enn den vi er vandt med selv, og setter virkelig perspektiv på ting.

DEL gjerne disse magiske bildene med vennene dine på Facebook hvis du også liker å lære om andre kulturer!