22. juni 2024

Turister skremte delfinbabyen til døde. Grunnen? De ville ta selfies.

«Se men ikke røre» burde være en grei regel å huske når det kommer til ville dyr – og spesielt dyreunger.

Dette er det dessverre mange som ikke tar hensyn til, og det er ikke få ganger at dyr har lidd eller mistet livet fordi mennesker bare tenker på seg selv. Når jeg ser hva disse turistene gjorde med denne lille delfinbabyen, kjenner jeg at jeg nesten koker over av sinne!

Hendelsen fant sted i Mojácar i Spania, der en ung delfin hadde blitt separert fra mammaen sin. Den hadde fått panikk og forvillet seg inn på stranden der haugevis av turister drev å badet. Og snart så de dyret som svømte rundt blant dem.

Men mens det riktige hadde vært å kontakte en dyrebeskyttelsesgruppe eller politiet, slik at de kunne gjenforene den med mammaen sin, gjorde disse turistene noe helt annet.

De fanget delfinungen og løftet den opp av vannet. De passerte den rundt fra person til person og tok bilder med den. Delfinen fikk selvsagt panikk.

Etter altfor lang tid fikk endelig organisasjonen Equinac vite hva som utspilte seg på stranden. Equinac arbeider daglig med å beskytte dyrelivet i området, og hastet til stranden for å hjelpe delfinungen. Men det var for sent. Da de kom frem fant de delfinen død i vannet, og organisasjonen forteller i etterkant at den døde av stress.

«De skulle ha ringt politiet. Man skal aldri løpe frem og ta bilder av en utsatt og svak delfinunge. Mennesker har gjort dette i mange år og det skjer alltid på strender,» forklarer de i et Facebook-innlegg.

Dette er ikke første gangen noe slikt har skjedd, og historien om delfinungen som døde i Argentina tidligere gikk verden rundt. Turistene drepte den ved å holde den for lenge over vann, slik at den til slutt ble uttørket.

«Delfiner klarer seg ikke lenge over vannet. De har tykk hud for at de skal overleve i det kalde vannet, så de blir fort uttørket i det varme været og dør,» fortalte en ekspert den gangen.

Ingen selfie er verdt å drepe for – og spesielt ikke en liten unge! Nå må det blir slutt på uvitenhet og egoisme som tar livet av uskyldige dyr..! DEL gjerne denne artikkelen videre slik at dette ikke skjer igjen!