Forskere: Popkorn er like sunt som frukt og grønnsaker

327

Forskerne ved University of Scranton i Pennsylvania, USA, har nylig oppdaget at popkorn er langt sunnere enn vi kunne tørre å håpe på!

De mener nemlig at en porsjon popkorn kan oppfylle et menneskes daglige behov for fullkorn.

En annen bra ting med popkorn er at det er rikt på antioxidanter, som bl.a. kan senke kolesterolnivået ditt. Antioxidanten polyfenol finner man også i frukt og grønt, og kan motvirke visse krefttyper. The Healthy Home Economist informerer derfor om at popkorn er et av de sunneste snacksene du kan spise!

 

University of Scranton bygger opp under dette, ved å skrive at denne typen antioxidant virker BEDRE i popkorn enn i frukt og grønt, fordi antioxidanten kommer til sin fulle rett når den IKKE blandes med vann.

Det skal nevnes at det faktisk er skallet som er det sunneste av popkornet (det som alltid sitter fast i tennene etter en hyggelig filmkveld), og at man bør holde igjen på smør og salt for å unngå unødvendige ekstra kalorier.

Digg! DEL denne gode nyheten med vennene dine på Facebook!