16. juli 2024

Nesten ALLE har dette i krydderhyllen. Men få vet at det er en hemmelig fettforbrenner!

Dette er et helt vanlig krydder som oftest blir brukt i baking. Men sannheten er at det er en ordentlig fettforbrenner!

Uansett om du ønsker å gå ned i vekt eller bare opprettholde formen, kan du hjelpe kroppen ved å få i deg nok av riktig mat.

Og hemmeligheten bak er relativt lett: Ikke spis mer enn du forbrenner iløpet av en dag.

Men det som høres lett ut er ofte vanskelig å utføre, så her er ett lite tips om hvordan du kan øke fettforbrenningen din.

Mange vet allerede om at både chili og ingefær er godt for helsa, men langt færre vet at kardemomme (en slektning av ingefær) også kan gjøre underverker for kroppen.

I tillegg til å hjelpe fordøyelsen så kan nemlig dette kardemomme også bidra til å redusere tretthet, dårlig fordøyelse og motvirke dårlig ånde. Det kalles ikke «Dronningen av krydder» for ingenting!

Minsker magefett

Magefett er ganske alvorlig, ettersom det kan føre til større helseproblemer. Studier har lenge vist at mye magefett kan kobles til både hjertesykdommer, demens, diabetes, kreft, høyt blodtrykk og osteoporose.

Kardemomme øker metabolismen, som igjen øker fettforbrenningen. Krydderet hjelper også med utskillelsen av galle, som hjelper kroppen å bryte ned fett raskere. Oppblåst mage kan også hjelpes med litt kardemomme.

Senker kolesterolnivået

Kardemomme er bra for å senke kolesterolet. Studier viser faktisk at økt inntak av kardemomme kraftig senker innholdet av to typer fett i blodet – kolesterol og triglycerider.

Fjerner dårlig ånde

Kardemomme kan hjelpe på dårlig ånde, ettersom man tror at det bidrar til å drepe bakterier i munnen.

Minsker overflødig væske

Det kan ofte være at det er overflødig væske i kroppen som fører til at man ikke blir kvitt de siste par kiloene. Da gjør kardemomme underverker!

Kardemomme har en vanndrivende effekt som også kan gi en beroligende effekt, og dermed senke blodtrykket i tillegg!

Kardemomme i kosten din

For å dra nytte av alle de gode egenskapene til kardemomme er det viktig få litt i seg hver dag. Det enkleste er å drikke det, og du kan gjerne ha det i en kopp urtete.

Ha litt i varmt vann, så gir du immunforsvaret en skikkelig boost! Du kan også for eksempel ha det i en deilig smoothie.

Godt å vite eller hva? Kommer du til å prøve?

DEL gjerne dette tipset videre med vennene dine på Facebook!