Paret venter identiske tvillinger, men fryser til is når legen sier: «Jeg beklager»

123590

Alle som har ventet barn har følt og kjent på forventningene, bekymringene og spenningen som ligger i luften.

For Matt og Jodi Perry var disse følelsene dobbelt så sterke – de ventet nemlig eneggede tvillinger.

Ekteparet har en sønn fra før, men foreldrene er like spente og nervøse denne gangen. Men gleden ble snart omgjort til uro da legen kalte dem inn på et lite rom og ytret to ord som fikk verdenen deres til å falle sammen: «Jeg beklager.»

Legen forklarte så at tvillingdøtrene deres, Abigail og Isobel, hadde fått diagnosen Downs syndrom.

Men da ble Jodi sint. Legen fikk Downs syndrom til å høres ut som en «livstidsstraff», og måten han fortalte dem dette på var ikke profesjonell i det hele tatt.

«Den dagen følte jeg meg ikke som en mamma. Jeg følte meg bare forvirret og ‘borte’,» forteller hun.

Legen fortalte dem at det å få eneggede tvillinger der begge to har Downs syndrom er utrolig sjeldent, og skjer rundt én av en million ganger.

Men det han ikke fortalte dem var hvor de kunne få hjelp og råd til å oppdra barn med Downs syndrom. Og han forklarte heller ikke at familien på fem kunne bli lykkelige, og leve livene sine akkurat som alle andre familier.

På grunn av dette var Matt og Jodi stadig redde og bekymrede den første tiden sammen med døtrene sine. De visste ikke om tvillingene vill klare å gå, snakke, eller fullføre skolen.

Familien måtte bare finne sin egen vei, og finne ut av det meste på egenhånd. Selvfølgelig finnes det de som synes synd på tvillingene, men lille Abigail og Isobel får det de trenger aller mest: Trygghet, og endeløst med kjærlighet og omsorg.

«Selv i dag skjønner jeg ikke hva legen beklaget seg over, og jeg kunne godt tenkt meg å møte ham og spørre hva ham mente,» sier Jodi, og fortsetter:

«Vi ville ikke ha byttet ut Abigail og Isobel for noe som helst i verden. De får oss alle til å le og smile.»

Nå, fem år etter legens beskjed, har de to tvillingjentene gang på gang vist hvor feil han og andre fordomsfulle familiemedlemmer tok.

Ser denne familien virkelig ut som om de har noe å være lei seg for?

Det er mange steder i verden der mennesker med diagnoser blir «gjemt bort» i samfunnet, men mennesker med Downs syndrom har samme mulighet til et vakkert og gledelig liv som alle andre – DEL hvis du er enig!