Bildene av blåreven får nettet til å koke. Dette viser at pelsoppdrett er DYREPLAGERI

1035

En finsk dyrebeskytterorganisasjon langer ut mot pelsoppdrettere i landet. Dette er kanskje ikke noe nytt, men denne gangen har de bildebevis!

Organisasjonen Oikeutta eläimille (oversatt: Rettferdighet for dyr), har i all hemmelighet klart å filme og ta bilder inne fra finske pelsfarmer for å sette fokus på pelsindustrien.

Og resultatene er sjokkerende.

Blårevene der avles opp til å bli så store og tykke at de knapt kan bevege seg, og har vridde ben og inflammasjoner på øynene.

«På alle stedene vi filmet var revene så store at de hadde problemer med å bevege seg. Bena deres var vridd og mange lider av inflammasjoner på øynene,» forteller Kristo Muurimaa fra organisasjonen.

På bildene ser man at pelsen henger i tjukke ‘bølger’ selv over ansiktene deres.

Bildene av disse ihjel-avlede dyrene har skapt store reaksjoner i Finland og mange andre land. Beskjeden er klar: Dette er ikke greit!

Organisasjonen tok øyeblikkelig kontakt med myndighetene og krevde at det man må begynne å foreta skikkelige kontroller av slike steder.

At revene har fått et slikt overskudd av hud og pels forklares av at de først fetes kraftig opp, og så går raskt ned i vekt. Dette blir bekreftet av ingen ringere enn Finlands pelsoppdrettforbund.

Dyrevernloven forbyr behandling av dyr som fører til at de lider, og disse bildene burde være bevis nok på at disse stakkars dyrene ikke har det bra.

Å avle frem dyr for pelsen deres på denne fryktelige måten kan vi ikke akseptere, og det gjør direkte vondt å se på.

DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook, slik at flere kan forstå hvorfor pelsoppdrett er dyreplageri!