22. juni 2024

100-årig mamma og 80-årig sønn får endelig bo sammen: Nå flytter de inn på samme eldrehjem!

Drottning Ingrids Hem i Brædstrup, Danmark, er et eldrehjem som har fått noen helt spesielle beboere blant sine 22 fastboende.

Det var nemlig en lykkens dag da 100 år gamle Agnes Olesen fikk vite at hun kunne få flytte inn på eldrehjemmet, da sammen med sin sønn, Bent Holst, på 80 år.

«Det er tydelig at både Agnes og Bent allerede har fått det mye bedre gjennom den korte tiden de har bodd sammen,» sier Karin Andersen, som er kontaktpersonen for mor og sønn.

Bent var den første som flyttet inn på eldrehjemmet, og kom seg til rette der i august i fjor. Da valgte Agnes å forbli hjemme – hun var nemlig for opptatt med å planlegge 100-års dagen sin til å bry seg med å flytte enda!

 

Men så snart selskapet var i boks, valgte hun også å flytte inn på eldrehjemmet med sønnen sin da det dukket opp en ledig plass.

Nå forteller de at selv om de har fått sine egne leiligheter på eldrehjemmet, føles det nesten som å bo sammen. Før dette bodde de i samme leilighetskompleks.

Bent er Agnes’ eneste barn, og de to har brukt store deler av livet adskilt, ettersom at Bent har arbeidet som byggesjef i blant annet Sverige og på Grønland.

 

Men nå får de altså nyte alderdommen sammen på eldrehjemmet: «Jeg er virkelig glad for denne plassen. Det sies at dronning Ingrid bodde her, men jeg vet ikke hvilket rom hun sov i,» forteller Bent med glimt i øyet.

Det var for en stund tilbake siden at Bent plutselig ble dårlig. Så dårlig faktisk, at mamma Agnes var redd for at sønnen aldri skulle komme seg på beina igjen.

Men den gang ei. Nå går han fritt rundt med støtte fra mor og rullator, og han og Agnes spiser lunsj sammen hver dag. Deres glede over å få tilbringe tid sammen på eldrehjemmet har også gjort tilværelsen lysere for de andre som bor og arbeider der, og flere påpeker at de to har lyst opp tilværelsen i hjemmet.

 

Familie er virkelig det mest dyrebare vi har, og det er utrolig hva dette kan gjøre for livskvaliteten vår!

DEL gjerne denne fine historien med vennene dine på Facebook hvis du også ble glad av denne fine duoen!