22. juli 2024

Jenta aldret 10 ganger raskere enn vennene: Nå har hun dødd, bare 8 år gammel

Vi klager over så mye smått her i livet: Kunne ønske vi var millionærer, berømte, yngre, tynnere, penere, sterkere, kulere…. men om man har helsa i behold, tak over hodet, mat på bordet og mennesker som man er glad i, så har man det egentlig svært godt. Det er faktisk mange i verden som skulle ønske at de hadde det så godt som oss.

Ta lille Lucy Parke for eksempel.

 

Denne energiske, modige og gode 8-åringen døde nå tidligere ved årsskiftet, etter å ha lidd av Hutchinson-Gilfords syndrom. Dette er en svært sjelden sykdom som fører til at kroppens organer eldres tidligere og langt raskere enn normalt. Hun fikk diagnosen 9 måneder etter at hun ble født i 2009.

 

Nå døde hun nylig, omringet av familien sin hjemme i Nord-Irland, på nyttårsdagen. Foreldrene hennes, Stephanie og David, er helt knuste. Ingen foreldre skulle måtte si farvel til barna sine i så ung alder.

 

«Vi har mistet vår kjæreste Lucy. Kroppen hennes var svak, men hjertet hennes var så strekt. Kjærligheten hennes til livet og hennes nydelige smil gjorde oss stolte over å være foreldrene hennes,» sier familien i en uttalelse til Belfast Live.

På grunn av sykdommen aldret Lucy rundt 10 ganger raskere enn vennene sine.

Barn med denne typen genfeil ser ofte helt normale ut ved fødselen, men alderen deres akselerer rundt 18-24 måneders alder. Noen symptomer på dette er blant annet kraftig fettforbrenning, håravfall, og langsom, hemmet vekst. Den gjennomsnittlige levealderen er på bare 13 år.

 

Lille Lucy ble begravd i en liten pastellrosa kiste, med en vakker regnbue på fremsiden. Kisten ble båret blant annet av hennes fortvilte pappa.

Foreldrene oppfordrer nå menneskene som ytrer sin støtte til dem om å donere en sum til Northern Ireland Children’s Hospice og andre lokale organisasjoner. Det var disse som hjalp Lucy når hun trengte det gjennom hennes korte liv.

Nå har sosiale medier flommet over med hyllester og kjærlighet til den lille jenta som har rørt så mange.

 

På grunn av sykdommen sin og mange helseproblemer, fikk ikke Lucy leve slik som andre barn. Men foreldrene ønsket at hun skulle få leke og lære så mye som mulig sammen med andre barn, og de tok henne med til Italia og England for å treffe andre barn med lignende sykdommer.

«Hun er veldig sjenert, men når hun får leke sammen med andre barn blomstrer hun,» fortalte mammaen tidligere.

 

Lucy gikk til stadighet på nye kontroller, og levde et godt liv før sykdommen hennes sakte men sikkert forverret tilstanden hennes.

Foreldrene var i kontakt med leger fra både USA og Frankrike for å finne ut om noen behandlinger kunne hjelpe datteren deres, men til ingen nytte.

Det finnes ingen kur.

 

For Stephanie og David var dette daglig tortur. De måtte se på at godjenta deres forvitret langsomt rett foran øynene deres. Men de nektet å la de negative tankene gå utover Lucy, og bestemte seg få å henne til å smile og le så mye som mulig, og sørge for at hun følte seg elsket og spesiell.

«Vi fikk Lucy av en grunn, og vi takker høyere makter for at hun er med oss hver dag. Hun har gjort familien vår klokere, og ført oss nærmere Gud. Vi er sterkere i vår tro på grunn av henne. Hun har forandret livene våre, og kommer til å fortsette å påvirke livene til mange andre, både i Nord-Irland og i hele verden,» uttalte mammaen tidligere.

 

Denne fantastiske og modige jenta vil bli husket av alle – DEL denne historien for å hedre denne jenta med et så stort hjerte!