Ny forskning: Kvinner kjører BEDRE enn menn!

290

Har du også lurt på hvem det er av menn og kvinner som er best til å kjøre bil?

Vel, nå er det faktisk endelig bevist:

Kvinner er de beste til å kjøre!

Det var en studie som ble gjort på 1500 personer, der alder, kjønn og personlighet ble tatt i betraktning, og undersøkt hvordan dette påvirker oss når vi kjører.

Dette norske studiet kommer frem til at menn distraheres lettere når de kjører, noe som betyr at de er mer utrygge bak rattet.

«(…) uoppmerksomhet ligger bak minst 12 prosent av alle bilulykker,» forteller forskeren Ole Johansson. Det viser seg at eldre kvinner lar seg sjeldnest distrahere bak rattet.

«Jeg oppdaget at unge menn var de som mest sannsynlig rapporterte distraksjoner. Ekstroverte og nevrotiske personer, samt de som kjører bil ofte, viste seg å være de som mer sannsynlig mistet fokus under bilturen,» sier han ifølge britiske Daily Mail.

Det er spesielt unge menn som dør i trafikken, ofte fordi de tar unødvendige risker og skal vise seg frem. Men det er ikke bare på sikkerhet bak rattet at kvinnene er best.

Daily Mail skriver også om en rekke ferdighetstester som ble gjennomført i 2015 av både kvinner og menn, der kvinnene kom ut desidert best! Men man hadde aldri trodd det før testen begynte. Grunnen? Mennene skrøt mye mer av seg selv og sine kjøreegenskaper, mens kvinnene var langt mer ydmyke, og manglet ofte selvsikkerheten til å skryte av egne ferdigheter.

Så, neste gang du får høre stereotypien om at kvinner kjører dårligere enn menn så kan du bare vise dem dette!

DEL denne nyheten med vennene dine på Facebook!