2-åringen med Downs kan knapt snakke. Men når storesøster begynner å synge skjer MIRAKELET

1052

Barn med forskjellige lærevansker og diagnoser møter stadig nye utfordringer når de skal lære seg nye ting, og ferdigheter som å gå og snakke blir som store fjell som skal beseires.

Dette kan være vanskelig for familien, men den lange, harde kampen blir verdt det når gjennombruddet endelig kommer.

Amanda Grey er mamma til fem barn, og yngstemann heter Bo. Bo er bare 2 år og har Downs syndrom.

 

Det forventes at barn på 2 i gjennomsnitt skal kunne bruke ca. 50 ord, mens Bo bare har 12.

Da gjelder det for familien å finne på kreative metoder slik at læringen går lettere inn – og det viser seg at Bo blir mest inspirert av musikk.

Og det er ingen andre enn storesøster Lydia som lærer lillebror nye ord hver dag ved å synge og spille for ham på gitar. Lille Bo suger til seg hver note og hvert ord, og det er på grunn av Lydia at han har kommet så langt som han har i dag.

I videoen nedenfor synger Lydia sangen ‘You Are My Sunshine’, og mammaen forteller dette om hendelsen:

«Datteren min Lydia passet på Bo mens jeg var i dusjen. Jeg kom ut til dette. Om hun ikke hadde hatt en gitar, så vet jeg ikke om hun hadde lyktes, men dette er hennes metode. Og det er et bevis på at musikkterapi fungerer!»

I videoen prøver Bo alt han kan for å synge sammen med storesøster, og han pleier også å danse til musikken når Lydia spiller.

Pappaen til Bo og Lydia er faktisk musiker selv, så begge to har musikk i blodet – kanskje det er derfor det virker så positivt på lille Bo?

Denne nydelige videoen har ny blitt sett over 36 MILLIONER ganger, og mange kommenterer på hvor vakkert det var å se dette sterke båndet mellom storesøster og lillebror. Dette er ekte søskenkjærlighet!

SE videoen nedenfor, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook hvis du også elsket videoen og storesøsters tålmodighet og omtanke!