Elgen oppfører seg merkelig, så han går nærmere. Hører desperat gråt og skjønner at det HASTER

224794

Det er ikke hver dag man får se en elg stående ved veikanten, men vi i Norge har vel vært så heldige å støte på en som krysser veien nå og da. Disse guttene fikk derimot en langt nærmere opplevelse da de var ute å kjørte!

Om man ser en elg nær veien så vet de fleste at man skal roe ned farten. Hvis den digre elgen plutselig bestemmer seg for å løpe over veien skal man kunne klare å stoppe i tide, for en kollisjon med et så stort dyr kan fort gå fryktelig galt – for alle parter involvert.

Men da guttene i videoen nedenfor gjorde dette, oppdaget de noe feil med situasjonen. Elgen virket svært stresset, og selv om hun gløttet nervøst bort på bilen deres, løp hun ikke inn til skogens trygghet. Det virket faktisk nesten som om hun prøvde å beskytte noe inntil gjerdet.

Det var da guttene hørte skriket.

De stanset bilen og en av dem gikk for å undersøke. Da skjønte han plutselig hvorfor elgen var så stresset:

Det var en liten elgkalv!

Ungen hadde satt seg helt fast i gjerdet, og kom seg ikke løs. Den gråt etter mammaen sin, som begynte å vise tydelige tegn på at hun ikke ville at den unge mannen skulle komme nærmere.

Kalven hadde ingen mulighet for å komme seg løs på egenhånd, så mens en av guttene modig fortsetter fremover, tar han andre og plukker opp kameraet, samtidig som han advarer kompisen hver gang elgmammaen ser ut til å ville storme mot ham.

Hun stormer først mot ham for å skremme ham bort fra ungen, men han gjør det samme mot henne og veiver med armene og lager lyd.

Hun trekker seg tilbake. Hun er redd, men nekter å forlate ungen sin.

Han jobber så raskt han klarer for å få den lille løs, mens mammaen står urolig å ser på.

Et minutt senere er heldigvis ungen fri igjen, og kan løpe avgårde inn i skogen – til der det er trygt og godt.

Så flaks at de oppdaget det og at de hadde mot nok til å ordne opp selv! SE den utrolige videoen nedenfor, og DEL den gjerne med vennene dine på Facebook!