16. juli 2024

Alle behandler løskatten som søppel. Helt til en mann løfter den opp og ser han er verdifull!

Katter er fantastiske kjæledyr, og har mye kjærlighet, selskap og støtte å gi til de menneskene som fortjener det. Men dessverre blir de ikke alltid selv behandlet bra.

Det florerer av løskatter rundt om i verden, og menneskene som får øye på dem jager dem ofte bort, plager eller ignorerer dem. Disse kattene lever på gata, og ingen bryr seg om dem.

Katten Barnaby var en av disse kattene. Det rufsete ansiktet og skadde øret hans vitner om et hardt liv, men også om at han er en ekte fighter.

Han ble funnet i New Jersey i USA, og er hele 15 år gammel – det er et langt liv for en katt som har måttet klare seg selv på gata!

Det var en ansatt på Voorhees Animal Orphanage som fant ham, og etter litt stell skjønte de fort at Barnaby kom til å bli verdens beste venn for en person som ikke hadde noe imot en litt «gammel og slitt» katt.

Men å adoptere bort en eldre katt er slettes ikke en enkel oppgave.

Ingen virket interesserte i ham, men istedenfor å gi opp la de ut et bilde av ham på Facebook, og ba om hjelp til å finne et godt hjem for den snille, rolige katten.

Det var slik veterinæren Ed Sheehan og kona hans Clare fant ut om den gamle Barnaby som trengte et hjem. De skjønte at han kom til å trenge mye pleie ettersom han var både gammel og syk, så hva ville vel være bedre enn å bo hos en veterinær?

Som sagt så gjort – snart fikk Barnaby hilse på sin nye familie og ble med dem hjem.

Noen dager senere tok Ed katten med seg på jobb, for å ta noen prøver og gi ham en grundig undersøkelse. Og opplevelsen ble en utrolig fin en! Barnaby så ut som om han var kjempestolt over å få bli med matfar på jobb, og alle de ansatte forelsket seg i ham øyeblikkelig.

Han struttet rundt hele dagen, og stoppet ofte for å kose litt med matfar mellom «pasientene» hans.

Det var så lite som skulle til: Snart begynte katten å legge på seg, ble friskere og pelsen ble mye sunnere og vakrere. Alt dette på grunn av at han endelig følte seg elsket og trygg.

Nå kommer Barnaby til å leve resten av sitt liv sammen med en familie som bryr seg om ham, og som kan gi ham kjærlighet og omsorg.

Alle løskatter og -hunder fortjener en slik lykkelig slutt…  DEL gjerne denne historien med vennene dine på Facebook hvis du er enig!