Politiet tar trebarnsmammaen i å stjele fra butikken. Men når GRUNNEN avsløres forandres ALT

2349

Noe man sjeldent trenger å bekymre seg over i Norge er det å ha mat på bordet. De fleste fattige her til lands er ikke så fattige at de ikke har råd til det mest nødvendige, men heller at de ikke hår råd til å dra på ferie, kjøpe merkevarer, gå ut å spise og lignende…

Men det er dessverre ikke slik for alle.

For noen, betyr fattigdom at man ikke har råd til et sted å bo, varme, eller mat til seg selv og barna. Og hva gjør en mamma når barna er sultne og hun ikke har nok penger?

Svaret: Hva enn som skal til.

Trebarnsmammaen Theresa West så ikke noen annen mulighet enn å stjele fra matbutikken – men hun kunne aldri ha forberedt seg på hvordan politiet ville reagere når de tok henne i det.

Det var nå, tidlig i november, at politibetjentene Keith Bradshaw og Candace Spragins fikk i oppdrag å undersøke et tyveri fra en matbutikk i Hillsborough, North Carolina, USA.

Det tok ikke lang tid før politiet lokaliserte den mistenkte kvinnen, Theresa, i hjemmet sitt.

Trebarnsmammaen forteller selv om hendelsen i etterkant, og sier at hun hadde prøvd å få hjelp – men etter tre dager fantes det fremdeles ikke mat hun kunne sette på bordet til barna sine.

Hun var desperat, og så ingen annen utvei. Hun stjal noen få nødvendigheter for til sammen 36 dollar (rundt 300 kroner) bare så hun kunne forsørge barna sine.

«Dette var ikke et lovbrudd av grådighet, men av nødvendighet og ble gjort av en mor som prøvde å brødfø barna sine,» skriver politiet i Hillsborough på sin Facebook-side.

Men politiet må gjøre jobben sin. De gav Theresa en bot, og hun måtte levere tilbake maten hun hadde stjålet.

Men politiet var ikke ferdige.

Senere på kvelden kom de tilbake igjen… med armene fulle av mat!

Det viste seg snart at politiet hadde dratt tilbake til butikken og handlet mat til en verdi av nesten 1200 kroner – på egen regning!

Kjøtt, frukt, grønnsaker, basisvarer… de hadde virkelig tenkt på ALT. Theresa og den sultne familien hennes hadde ikke ord, og kunne knapt tro sine egne øyne.

«Noen ganger er ikke politiarbeidet like selvfølgelig. Vi er først og fremst mennesker, og politi etter. Det er mer en regel enn et unntak for oss å la medmenneskeligheten lyse igjennom arbeidet. Det er DETTE som er Hillsborough-politiet, og politibetjentene Bradshaw og Spragins burde berømmes for den gode handlingen,» skriver Hillsborogh-politiet på Facebook, og fortsetter: «Ingen av dem ville egentlig ha noen oppmerksomhet for dette, så la oss gi dem litt ros og kjærlighet!»

Og ros og kjærlighet, det fikk de! Responsen var enorm på Facebook, men best av alt var det at folk virkelig tok til seg budskapet: Snart begynte generøse gaver å strømme inn.

Nå anbefaler politiet alle som vil hjelpe om å donere mat til lokale hjelpeorganisasjoner!

Politiet kan ofte virke så offisielt og skremmende, men det de virkelig ønsker er å holde oss trygge, og stanse og forhindre lovbrudd. Men mange politibetjenter gjør så mye mer enn bare det.

Hjelp oss med å DELE denne artikkelen slik at flere kan bli inspirert til å hjelpe andre, og for å hylle disse politibetjentene!