Sliter du med å sove? Spis disse 7 tingene og kjenn forskjellen!

997

Det er sent på kvelden og du ligger å vrir og vender på deg. Du er sliten, men søvnen kommer ikke og du føler deg rastløs og oppgitt. Har du noen gang opplevd dette?

Det å ikke få sove kan skje hvem som helst, men når det skjer gang på gang kan det gå fra å være irriterende til å bli helseskadelig.

En god natts søvn er helt nødvendig for at alle kroppens funksjoner skal holdes i optimal stand, og mangel på søvn kan føre med seg sykdom og plager. Selv alvorlige sykdommer som diabetes og demens er koblet til søvnmangel!

Det er faktisk slik at voksne mennesker over 45 år som sover mindre enn 6 timer hver natt har 200 prosent høyere risiko for å få hjerteinfarkt eller slag.

Men før du strekker deg etter sovetablettene, kan du prøve disse 7 naturlige matvarene for å få en bedre nattesøvn!

 

1. Bananer

Bananer inneholder mye magnesium og kalium, noe som motvirker stress og får musklene til å slappe av. Stoffene melatonin og tryptofan finnes også i bananer, noe som fungerer som en naturlig sovetablett!

 

2. Kirsebær

Kirsebær kan redde nattesøvnen din ettersom bæret inneholder hormonet melatonin – dette hjelper deg å sove.

 

3. Urte-te

Selv om man ikke skal drikke vanlig, koffeinfyllt te like før man legger seg, er det ofte faktisk anbefalt å drikke urte-te. Disse kan ofte inneholde kamomille, lavendel eller rooibos, og disse skal lindre stress og ha en beroligende effekt.

 

4. Kakao

En varm og deilig kopp kakao kan være akkurat det du trenger før du legger deg. Dette tilfører kroppen din med magnesium og tryptofan, som gjør at du vil sovne lettere.

 

5. Fullkorn

Fullkornsprodukter inneholder masse magnesium, som roer ned kroppen og forbedrer søvnen.

 

6. Laks

Laks gir kroppen masser av omega -3 og vitamin B6, som hjelper kroppen din ved å minske stress og til å slappe av. Vitamin B6 stimulerer dessuten produksjonen av melatonin (søvnhormonet) i kroppen, og vitamin D forbedrer søvnen ytterligere.

 

7. Yoghurt

Yoghurt kan være spesielt bra for deg hvis ditt søvnproblem har grunnlag i at kroppen din mangler kalsium. Et øket inntak av yoghurt og andre meieriprodukter kan derfor tilføre kroppen kalsium og dermed motvirke søvnløsheten din.

 

Unngå dette: 

  • Godteri, bakst og iskrem.
  • Hurtigmat som pizza, burger, og kebab bør unngås like før sengetid.
  • Mat med mye mettet fett, slik som chips, bacon, nøtter, osv.
  • Produkter som inneholder koffein
  • Sterk og krydret mat

 

Prøv også å roe ned i en time eller to før du skal sove, og gjerne gjør litt avslappende yoga eller les en bok på senga slik at du blir trøtt. Unngå å ta med deg mobil eller nettbrett, ettersom lyset fra disse vekker deg opp!

Har du noen andre tips om hva som hjelper deg å sove? Del dem gjerne i kommentarfeltet, og DEL artikkelen med vennene dine på Facebook!