22. juli 2024

Pappaen skulle helst sett sønnen død. 29 år senere beviser mammaen at hun er en ekte HELT!

Livet som en enslig forelder er aldri lett. Men denne mammaen har virkelig gitt alt – og det har betalt seg!

For kinesiske Zou Hongyan kunne livet ha vært langt lettere om hun bare hadde valgt annerledes etter at hun fikk sønnen sin for 29 år siden.

I 1988, når Zou føder babyen sin, er fremdeles den kinesiske ettbarnsregelen i full sving. Dette legger et stort press på foreldre om å få et sunt og friskt guttebarn som kan hjelpe med å forsørge familien sin senere. Og det er dette Zou og ektemannen også håper på, men slik skulle det visst ikke gå.

Under fødselen oppstår det nemlig en komplikasjon. Babyen har fått navlestrengen rundt nakken, og han får for lite oksygen til hjernen. Babyen overlever, men legene forteller at han vil ha lammelser i kroppen for resten av livet.

Mens den utslitte moren prøver å komme seg etter den vanskelige fødselen og den vanskelige beskjeden, overrumpler legene henne henne med en grusom «løsning»: Hun bør gi bort barnet sitt, siden gutten «kommer til å ødelegge livet hennes». «Ødelegge livet hennes»? Det er babyen hennes!

Men ektemannen hennes sier seg enig med legene. Han ville ha en frisk sønn. Når den utslitte, nybakte mammaen nekter å gi ham fra seg, gir mannen henne et forferdelig ultimatum:

Enten gir hun opp sønnen deres, eller så vil han skille seg.

Hele verdenen hennes raser sammen, men hun nekter å gi bort sønnen. Ektemannen står fast ved det han sier, og skiller seg fra henne. Hun bestemmer seg raskt for å motbevise dem alle, og hun bruker alt hun har av tid og krefter på å gi sønnen det beste livet han kan få. Hun jobber seg halvt i hjel på tre jobber, og kommer hjem og er en tøff, men særdeles kjærlig mor til lille Ding Ding.

Utrettelig arbeider hun med sønnen for å styrke hans mentale egenskaper, og beskytter ham mot all kritikk og hat. Stolt forteller hun at «Han burde aldri skamme seg. Nettopp fordi han ble født med disse problemene var jeg alltid streng med ham. Jeg ville lære ham å arbeide hardt slik at han aldri skulle måtte være avhengig av noen andre.»

Og alt arbeidet deres betaler seg – virkelig. Ding Ding blir snart en toppelev på skolen sin, og går videre til universitetet der han blir en ingeniør. Ingen arbeider hardere enn Ding Ding, og snart får han et tilbud om å studere ved prestisjetunge Harvard University i USA. Og ingen er stoltere enn mammaen selv.

Dette var moren som kjempet seg gjennom en vanskelig fødsel, en skilsmisse, tre jobber og utallige timer med sønnen for at han skulle få alt hun kunne gi ham.

Hun mistet aldri troen på sønnen sin, og nå, 29 år senere, har hun virkelig bevist hva en mors kjærlighet kan utrette.

For en utrolig mor og sønn! DEL denne historien med vennene dine på Facebook hvis du er enig!