FORSKNING: Rødvin og sjokolade minsker risikoen for rynker

371

Er du glad i rødvin og mørk sjokolade? Da kommer du til å elske forskningens nye oppdagelse! En ny studie viser nå at begge – ja begge! – disse herlighetene virker foryngende på huden, og motvirker rynker.

Forskeren Eva Latorre sier: «Når jeg så at noen av cellene ble forynget kunne jeg ikke tro det. De gamle cellene så ut som unge celler. Det var som magi.»

En hel gruppe forskere fra England var med å undersøkte hvordan mørk sjokolade påvirket cellene i kroppen, og de testet også rødvin, røde vindruer og blåbær. Alle disse ble valgt fordi de inneholde flavonoider som er kjente for sine antioxidanter og antiinflammatoriske egenskaper.

Og effekten var umiddelbar: Bare noen timer etter forsøket kunne forskerne se at cellene ble fornyet!

Nå håper forskerne at dette funnet kan brukes for å sakke end kroppens aldring. «På denne måten vil folk kunne leve en normal livstid, men ha god helse livet ut,» sier forskningslederen Lorna Harris i et intervju.

Dette må jo være den beste måten å bli kvitt rynkene på! DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook hvis du tror at flere kommer til å glede seg over denne nyheten!