Søvnekspertens harde kritikk mot vintertid: «Det er kjempedumt!»

188

Nå blir det bare mørkere og mørkere ute, og vi som bor nord i landet prøver å nyte hver eneste solstråle mens vi enda kan se solen noen timer av dagen!

«Vintertiden» kommer snart når vi skal skru klokken tilbake én time – og dermed kunne sove én ekstra time dagen etter. Mange elsker dette, men søvnforskere er ikke enige:

«Det er utrolig dumt å fjerne den timen,» forteller søvneksperten Christian Benedict ved Uppsala universitet. «Om vi ikke får tilstrekkelig med dagslys på dagen klarer vi ikke å styre den indre klokken vår på en god måte. Dette betyr at vi blir ekstra følsomme for lyset fra TVen eller mobilen før vi går å legger oss.»

Men mens den svenske eksperten vil fjerne vintertiden, ønsker den norske søvnforskeren Ståle Pallesen  fra universitetet i Bergen at sommertiden avskaffes, da den forstyrrer søvnmønsteret – dette fortalte han til forskning.no i 2015.

Uansett ser det ut til at søvnforskere mener at det er best å avskaffe EU-ordningen om «sommertid» og «vintertid», og heller bare ha én «normaltid».

Hva mener du? Er det verdt å stille klokkene frem og tilbake på sommeren og vinteren, eller kunne du klart deg uten? DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook og se hva de mener!