Mammaen kritiserer svigerdatterens ryddighet. Da klarte ikke ektemannen å holde munn lenger!

2952

Clint Edwards er en pappa-blogger fra USA, og skriver humoristisk om livet som pappa. Han bor sammen med sin kone, Mel, og deres tre barn, og sammen jobber de hardt for å få hverdagen til å gå rundt.

Clint og Mel har alltid sett på husarbeid og barnepass som felles arbeid, og de gjør begge like mye av det. De ønsker begge to å ha like stort ansvar i barnas hverdag og oppvekst, og dette fungerer utmerket for dem. Men det er det ikke alle som synes er rett.

En dag når Chris var på telefoen med moren sin, ble han sjokkert da hun plutselig begynte å kritisere svigerdatteren. Han ble målløs der og da, men skrev i etterkant noen viktige ord på bloggen sin, som han senere også publiserte på sin Facebook-side:

«For noen uker siden snakket jeg med moren min på telefonen og hun sa: ‘Plager det deg ikke at Mel ikke holder huset renere?’ Det var en lørdag. Jeg sto med oppvasken. Jeg ante virkelig ikke hva jeg skulle si. Moren min sa det ikke på en nedlatende måte. Det var mer nysgjerrig. 

Hun hadde tydelig lagt merke til at huset vårt ikke var så ryddig. Ikke at det bare var Mel sin jobb å vaske og rydde det. Jeg ser på ekteskapet vårt som et partnerskap, så rengjøring er like mye mitt ansvar som hennes. Jeg skal innrømme at det ofte er barnerot, skitne tallerkener i vasken, og halvferdige kunstprosjekter på bordene. Det er ikke like rent som hjemme hos min mor, men det plager meg ikke. Jeg tenker ikke over det i det hele tatt.

Jeg visste ikke hva jeg skulle svare, så jeg ble stum. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si i slike situasjoner, men jeg tror at spørsmålet reflekterte tiden min mor selv vokste opp i.

Jeg tror min mors forventninger til min kone og hennes bekymring over å ikke ha et rent hus har mye å gjøre med hvilke forventninger som hun selv ble møtt med i sin ungdom og av min far. 

Men i motsetning til min far tenkte jeg ikke egentlig på et rent hus når jeg giftet meg med min kone. Jeg tenkte på hvor mye jeg likte tingene hun hadde å si. Jeg tenkte på hvordan hun fikk meg til å føle meg. Jeg tenkte på at hun smilte mye. Jeg likte det med henne. Jeg tenkte på hvordan hun var søt og omtenksom, og hvordan hun virket som den moren jeg ønsket at mine barn skulle få. 

Etter noen minutter der jeg slet med å finne de rette ordene, sa jeg endelig: ‘Jeg giftet meg ikke med henne for å få et rent hus. Jeg giftet meg fordi hun virket som en jeg kunne tilbringe resten av mitt liv sammen med.’

Stillhet. 

Til slutt sa hun: ‘Vel… det er sannsynligvis langt viktigere enn et rent hus.’

‘Ja,’ sa jeg, ‘det tror jeg også.'»

Denne pappaens svar slår virkelig spikeren på hodet! Det er viktigere å gifte seg med en partner for livet enn en vaskedame! Pluss, som han sa, det er jo like mye hans ansvar å holde det rent og pent i huset!

DEL denne historien med vennene dine på Facebook hvis du også mener at han svarte helt riktig!