22. juni 2024

Pappa Richard etter sønnens død: Her er de 10 viktigste lærdommene som ALLE foreldre bør lese

Alle foreldre er ulike og har sine egne tanker om hvordan man skal oppdra barna sine, men én ting er alle enige om: Det å miste et barn er den verste smerten som finnes, og man ville ikke ønsket det på sin verste fiende.

Dessverre fikk pappaen Richard Pringles oppleve nettopp dette marerittet når treåringen hans døde av en hjerneblødning. Nå deler han lærdommene sine etter sønnens altfor tidlige bortgang, og har laget en liste over ting alle foreldre burde huske på…

Det er nå ett år siden Richards sønn Hughie gikk bort, og disse punktene skrev englepappaen selv på årsdagen etter sønnens død.

Det han håper å oppnå med dette? Ta ikke dine kjære for gitt!

1. Du kan aldri kysse, klemme eller elske for mye.

2. Du har alltid tid. Stopp med det du gjør og lek, selv om det bare er for ett minutt. Ikke er så viktig at det ikke kan vente.

3. Ta så mange bilder og film så mange øyeblikk som du overhodet kan. En dag er det kanskje alt du har igjen.

4. Ikke bruk penger, bruk tid. Tror du at hva du punger ut på har noen betydning? Det har det ikke. Det du gjør betyr noe. Hopp i vannpytter, gå på turer. Svøm i havet, bygg en leir og ha det gøy. Det er alt de vil ha. I kan ikke huske hva vi kjøpte til Hughie, jeg kan bare huske hva vi gjorde sammen.

5. Syng. Syng sanger sammen. Mine lykkeligste minner er av Hughie som sitter på skuldrene mine eller ved siden av meg i bilen mens vi synger favorittsangene våre. Minner er skapt i musikk.

6. Sett pris på de enkleste ting. Netter, leggetid, lesing av eventyr. Middager sammen. Late søndager. Sett pris på de enkleste øyeblikkene. Det er de jeg savner mest. Ikke la disse spesielle øyeblikkene gå deg hus forbi.

7. Alltid kyss de du elsker farvel, og hvis du glemmer det – gå tilbake igjen og kyss dem. Du vet aldri om det er siste gang.

8. Gjør kjedelige ting morsomt. Handleturer, bilturer, gå til butikken. Vær tullete, fortell vitser, le, smil, og ha det gøy sammen. De er bare kjedelige oppgaver hvis du behandler dem slik. Livet er for kort til å ikke ha det gøy.

9. Før en dagbok. Skriv ned alt dine søte små gjør som gjør verdenen din lysere. De morsomme tingene de sier, de søte tingene de gjør. Vi begynte kun å gjøre dette etter at vi mistet Hughie. Vi ville huske alt. Nå gjør vi det for Hettie og vi vil gjøre det for lille Hennie også. Du kommer til å ha disse minnene skrevet ned for alltid, og når du blir eldre kan du se tilbake på dem og nyte hvert øyeblikk igjen.

10. Hvis du har barn sammen med deg, til å gi et nattakyss, til å ha frokost med, til å følge til skolen, til å kjøre til universitetet, til å se dem gifte seg – da er du heldig. Aldri, aldri glem det.

Disse ti punktene er noe alle kan ta lærdom av. Vi blir så ofte opptatt av feil ting, og glemmer gjerne hva som er viktigst her i livet. Nyt tiden du har sammen med dine kjære – gjør en innsats for å gjøre hver dag sammen spesiell. DEL gjerne dette hvis du mener flere burde høre dette.