22. juni 2024

Mammaens verden vendes opp-ned etter 3-åringens TRAGISKE ulykke. Nå vil hun advare andre!

Det har blitt svært vanlig at familier har store trampoliner i hagen, og i området der jeg bor står det barn og hopper og koser seg dagen lang. Det er flott å se at barna er ute og leker og er aktive, heller enn at de sitter inne hele dagen på dataen, TV-en eller mobilen.

Mammaen Kait Ellen og familien hadde ingen trampoline selv, men ønsket å glede sin 3 år gamle sønn, Carlton, ved å ta ham og storesøsteren med til en trampolinepark. Men dagen som skulle være full av lek og moro endte i et mareritt.

I det ene sekundet hoppet Carlton lykkelig rundt, og i det neste gav han et skrik som familien aldri ville glemme. Hjertet til mammaen knuste i tusen biter når hun så smertene sønnen var i, og de dro i all hast til sykehuset med ham.

Der fikk de vite hva som hadde skjedd: Carlton hadde brukket lårbeinet – det sterkeste beinet i hele kroppen. Der fikk foreldrene også vite noe nytt, nemlig at barn under seks år ALDRI bør hoppe på trampoline.

Det er American Academy of Pediatrics som har kommet med denne advarselen. Småbarn holder fremdeles på å utvikle skjøre ben i kroppen, og gjentatte hopp og sprett er ikke bra for dem.

Dessverre er det ikke mange foreldre som vet om dette!

Stakkars lille Carlton måtte gipse hele underkroppen, og må ligge helt i ro i seks uker. Dette er ikke noe gøy for en energisk liten gutt!

«Vi ville dele denne informasjonen med dere i dag for å øke bevisstheten om at disse stedene reklamerer for morsomme tider for småbarna, når de egentlig ikke burde være i nærheten av en trampoline,» skriver Kait på sin Facebook-side 7 juli i år.

Nå håper denne fortvilte mammaen at andre foreldre med små barn blir advart om dette før barna deres blir alvorlig skadd.

Hjelp mammaen med å DELE denne advarselen med vennene dine på Facebook, slik at ingen flere barn trenger å lide slik som Carlton!