22. juni 2024

De ble etterlatt for å dø. Når pappaen ser hva som skjuler seg i snøen, BRÅBREMSER han!

Det denne pappaen oppdaget i skogkanten fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på ham. Senere forteller datteren om det grusomme på sosiale medier:

«Pappa kom hjem fra jobb en dag og fortalte meg at han hadde oppdaget noe merkelig, og at han ville vise meg det. Men jeg var virkelig ikke forberedt på det jeg skulle få se. 

Han sa at han hadde fått øye på noe i veikanten, nær skogen. Det så ut som en eske med noe levende inni. Vi kjørte øyeblikkelig tilbake dit. 

Snart så vi esken. Den var delvis gjemt under noen greiner, som presset ned lokket. Esken selv var hvit, og kunne nesten ikke sees i snøen. Vi gikk nærmere, og når jeg kikket inn i esken brast hjertet mitt. En kattunge! 

Veg første øyekast så jeg at kattungen hadde to tepper og litt kattemat inne i esken, men snart fikk jeg øye på noe nytt som beveget seg – det var enda en liten katt!

Det var ingen hus der, og ingen trafikk. Pappa oppdaget dem bare ved en ren tilfeldighet. Jeg kan fremdeles ikke skjønne hvordan han klarte å se den hvite esken i snøen i det hele tatt. 

Vi tok kattungene med oss hjem, og måtte separere dem midlertidig fordi den ene katten var sykere enn den andre. De gråt og mjauet etter hverandre hele tiden de var borte fra hverandre, og var fryktelig redde når de ikke var sammen. 

Den ene katten var virkelig dårlig. Hun var den som hadde ligget nærmest «inngangen» i esken, og var dekket i ekskrement, urin og hadde infeksjoner i øynene og nesen. 

Vi gav dem begge et bad, og gav de stakkars må skapningene litt mat. De var utsultet. 

Etter det sørget vi for at de fikk varmet seg opp, og de ble snart rolige og fornøyde. 

De er virkelig de søteste kattene jeg noen gang har sett. Én av dem hopper alltid opp i fanget mitt når hun ser meg, men den andre er fremdeles svært syk. Vi tok ham med til veterinæren så snart vi kunne, og gav ham i mellomtiden mat, vann, varme og kjærlighet. 

Dette er en beskjed til alle som vil ha katter: Før du skaffer deg katt, bør du være sikker på at du kan ta vare på den! Ikke bare sett den ut når du ikke gidder eller orker mer. Katten fortjener ikke å dø bare fordi du ikke klarte å tenke fremover!»

Heldigvis gikk det bra med begge kattene til slutt, og de har nå et kjærlig hjem. Men dessverre så skjer det hvert eneste år at mennesker bare forlater husdyrene sine når de ikke kan ta vare på dem lenger. Dette er ikke greit!

DEL denne historien med vennene dine på Facebook for å spre denne viktige beskjeden!