16. juli 2024

Hun forteller sjefen ærlig hvorfor hun ikke kan komme på jobb. SVARET hans overrasker alle!

Madalyn Parker fra Michigan, USA, var overlykkelig over å få drømmejobben som webutvikler rett etter at hun var ferdig med studiene. Og arbeidsplassen hennes er kanskje bedre enn de fleste andre på grunn av hva som skjedde nylig.

Den unge kvinnen men advarte sjefen og kollegene tidlig om at hun led av angst, panikkanfall og depresjon. Hun forklarer depresjonen sin slik: «Jeg føler meg ubrukelig. Det eneste jeg har energi og motivasjon til er å sove, og kan sove 18 timer om dagen. Andre dager føler jeg det som at jeg er helt bortkastet for verden.»

På én slik vanskelig dag skrev Madalyn en e-mail til kontoret: (norsk oversettelse nedenfor)

«Hei team, 

Jeg bruker i dag og imorgen til å fokusere på min mentale helse. Forhåpentligvis er jeg tilbake neste uke, oppfrisket og tilbake til 100%. 

Takk»

Da svarer sjefen av firmaet dette:

«Hei Madalyn, 

Jeg ville bare personlig takke deg for at du sender e-mailer som dette. Hver gang du gjør det, bruker jeg det som en påminnelse om hvor viktig det er å bruke sykedager på mental helse – jeg kan ikke tro at ikke alle bedrifter gjør dette. 

Du er et godt eksempel for oss alle, og du hjelper til med å bryte ned stigmaet slik at vi kan ta med hele oss selv til arbeidet.»

Madalyn ble utrolig glad for sjefens støtte, og publiserte dette på nettet. Det har fått store reaksjoner, og sjefen hennes blir nå hyllet for å være så forståelsesfull til sine ansattes mentale helse.

Sjefen, derimot, mener at dette burde vært åpenbart for alle ledere: «Det har vært så mange historier om folk som ønsker å jobbe i en bedrift som tar vare på sine ansattes mentale helse. Vi befinner oss i år 2017, og jobbene våre krever mental yteevne. Hvis en sportsutøver blir skadet, settes han på benken, og får tid til å bli bedre. Vi bør kvitte oss med tanken om at det ikke er det samme for hjernen.»

I en tid der så mange voksne og unge i arbeid har problemer med sin mentale helse, er dette nødvendig for bedrifter å ta tak i. Med sin åpenhet har Madalyn vist at det er greit å si ifra til jobben hvis man ikke har det bra.

Hva mener du om dette? Skriv gjerne det du mener i kommentarfeltet, og DEL denne historien gjerne videre med vennene dine på Facebook!