74-åringen ble ranet i kirken. Nå advarer politiet ALLE om det frekke «smykketrikset»

564

En frekk tyveri-metode har nå gjort inntog i Vest-Sverige, nær norskegrensen. Disse svindlerne angriper gamle og svake mennesker, og gjerne folk med rullator.

«Man slår under beltestedet når man raner folk med rullatorer eller rullestoler. Da har man nådd bunnen av bunnen,» sier 74 år gamle Bengt-Göran Blomstad.

Han ble nemlig nylig offer for svindlernes frekke knep når han skulle dra i kirken en søndag. Han var litt tidlig ute, og hadde satt seg utenfor på en benk for å slappe litt av i sola. Da satte en kvinne seg ved siden av ham.

Plutselig drar kvinnen frem en ring. Hun sier hun vil gi den til ham, men Bengt-Göran sier at han ikke vil ha noe. Kvinnen tar da frem et smykke og sier han kan få det heller, men 74-åringen sier nei takk atter en gang. Da blir kvinnen aggressiv.

«Hun kastet seg over meg. Jeg prøvde å få henne bort, men jeg hadde jo rullatoren min, så det gikk ikke,» forteller han etter hendelsen.

Kvinnen tvang smykket over hodet hans og sa det var en gave. Samtidig stjal hun gullsmykket han hadde rundt halsen. Dette fortviler ham stort: «Det var et smykke med en dråpe og et kors som jeg fikk fra den Svenske kirken siden jeg har jobbet en del for dem.» Det er tydelig at smykket hadde svært stor betydning for den eldre mannen.

Politiet forteller at de kjenner til denne frekke metoden, og kaller det å «bytte smykker» eller «smykke-trikset». Trikset ble mye brukt i Sverige 2010, og da gikk politiet ut med en nasjonal innsats for å slå hardt ned på svindlerne. Etter dette holdt tallene på dette seg nede, men nå har det altså øket igjen det siste året.

Etterforskeren Anders Larsson i Circa-gruppen, som spesialiserer seg på lovbrudd mot eldre, har dårlige nyheter. Han har nemlig på følelsen at dette problemet er tilbake igjen i mye større omfang enn før.

Metoden går ut på at svindlerne distraherer ofrene sine med verdiløse smykker og ringer, som de vil «gi bort». Mens de setter smykket eller ringen på, stjeler de ofrenes egne smykker og ringer rett av dem.

Dessverre kan det ta lang tid før ofrene skjønner at de har blitt rundstjålet, og da har bedragerne allerede kommet seg langt bort. Målgruppen deres er spesielt eldre mennesker.

Nå bes alle om å være på vakt om denne typen svindel.

Hjelp politiet med å spre denne advarselen på Facebook, slik at ingen flere trenger å oppleve dette!