Ny superforskning: Sjokolade gir deg bedre hukommelse og motvirker demens!

391

Dette er forskning alle sjokoladeelskere kan stille seg bak!

Nå har det blitt avgjort én gang for alle: Å spise sjokolade regelmessig gir deg faktisk bedre hukommelse, motvirker demens og kan hjelpe på søvnproblemer.

Det er først og fremst mørk sjokolade som blir dratt frem i positive helsesammenhenger. Forskere har tidligere oppdaget at et lite stykke sjokolade om dagen forbedrer treningsprestasjonen din, minsker stress, hjelper mot demens, og japanske forskere har til og med påvist at sjokolade gjør hjernen din større.

Nå kommer det altså enda en gladnyhet for oss som elsker sjokolade:

En gruppe italienske forskere har gjort en stor studie som viser at et regelmessig sjokoladeinntak forbedrer menneskers hukommelse og vår kognitive kapasitet – både på lengre og kortere sikt.

Det finnes nemlig en type antioksidant i kakao som øker blodtilførselen til hjernen. Dette gjør oss i bedre stand til å konsentrere oss, hjelper arbeidshukommelsen vår, og får oss til å analysere ulike sanseinntrykk raskere.

Samtidig viser det seg faktisk at sjokolade kan motvirke søvnproblemer. Det virker også preventivt, og ved å spise sjokolade jevnlig, minsker du risikoen din for å bli rammet av demens.

Forskerne selv har blitt positivt overrasket over de gode nyhetene, og forteller:

«Mørk sjokolade er rik på flavanoler (en type antioksidant). Så nå spiser vi mørk sjokolade hver dag.»

Studien de utførte var en metaanalyse, som innebærer at forskerne har gått gjennom flere ulike studier og sett på disse sammen. I forskningsverdenen har slike studier høyere troverdighet enn vanlige studier.

Nå vil vi gjerne dele denne kunnskapen videre  slik at alle kan kose seg med sjokolade med god samvittighet! DEL gjerne dette på Facebook med vennene dine du også!