Den døende kvinnen ønsker bare å feire en siste jul med mannen. Så får hun den GRUSOMME nyheten

224146

Kjærlighetshistorien til dette unge paret er en tragisk fortelling, som kan minne om John Greens bestselgende bok og film Faen ta skjebnen.

Det var kjærlighet ved første blikk når Katie og Dalton møttes i 2011, og de giftet seg allerede senere samme år.

Alt var perfekt, helt til de begge plutselig ble svært syke. Begge har cystisk fibrose, som påvirker lungene deres spesielt. Men de henter styrke fra hverandre, og kjemper mot sykdommen sammen.

 

Dessverre så trenger de noen til å ta vare på seg, så begge må flytte hjem igjen til familiene sine – og de befinner seg plutselig mange mil fra hverandre. Fra forskjellige stater i USA Skyper og chatter de hele tiden, men det er vanskelig for dem å være adskilt og begge blir snart verre.

Til slutt er det så ille at de begge blir satt opp på en liste over folk som trenger å få nye lunger for å overleve, men listen er svært lang. Da gjør Katie det utrolige: Hun tar bort navnet sitt fra listen, slik at Dalton har større sjanse for å bli valgt ut, og dermed overleve.

Og planen hennes virker: I 2014 får Dalton lungetransplantasjonen han trenger, og når hun setter navnet sitt på lista igjen sår hun en i 2015.

Men nok en gang varer ikke lykken lenge. Dalton blir syk igjen senere det året han blir operert, og han skjønner at han ikke har lenge igjen.

Alt han ønsker er å se Katie en siste gang, men han er en stor smittefare for Katie, og legene fraråder ham fra å treffe henne. Dalton nøler, men Katie tar avgjørelsen fra ham. Hun sier at hun «heller vil leve et kort, men lykkelig liv, enn et langt ulykkelig et.»

Katie er også svært dårlig igjen, fordi kroppen hennes ikke tok til seg den nye lungen. Legene hennes vet ikke lenger hva de skal gjøre, og forbereder henne på at hun snart vil komme til å dø. Hun elsker julen mer enn noen annen høytid, men får beskjed om at hun allerede har feiret sin siste jul.

Da bestemmer familiene deres at de heller skal feire jul i september, og Dalton gjør seg klar for å endelig besøke Katie igjen.

Koffertene hans er pakket og klar, men han får aldri dratt. Dalton dør den 17. september 2016 av komplikasjonene etter sykdommen sin. Katie kunne ikke være med ham, men de to snakket sammen på video over smarttelefonene sine. Der forteller hun ham hvor høyt hun elsker ham, og han dør like etter.

Katie feirer sin siste jul med familien noen dager senere, og sier: «Jeg ser ham snart igjen.»

Og hun får rett. Bare fem dager etter Dalton, taper også Katie kampen mot sykdommen.

Disse to fikk bare en kort tid sammen her på jorden, men nå er de forhåpentligvis sammen et annet sted – denne gangen for alltid.

De levde begge så altfor kort, men til gjengjeld fant de noe som mange aldri finner i dette livet: Ekte kjærlighet.

DEL gjerne denne kjærlighetshistorien med vennene dine på Facebook hvis du også ble rørt av dette modige paret.