Bjørnen har vært fanget i et bittelite bur i årevis. Når hjelpen endelig kommer får de SJOKK

72492

De første leveårene til bjørnen Cæsar er et ekte helvete på jord. Brunbjørnen bor på en kinesisk oppdrettsgård som spesialiserer seg på å «høste» gallen til bjørner. Denne gallen blir brukt i tradisjonelle medisiner, og er verdt svært mye.

Over 10 000 brunbjørner er fanget i dette helvete, og de blir alle holdt i bittesmå bur der de ikke kan bevege seg.

Cæsar har ingen kontakt med andre bjørner, og blir aldri sluppet ut av buret sitt.

Metallburet blir brukt til å holde det store dyret i ro mens de som jobber der har festet en slange til Cæsars galleblære. Dette er utrolig vondt for bjørnen, og såret blir åpnet hver eneste dag uten at Cæsar noen gang får tid nok til å helbredes.

«Det som skjer på disse galle-gårdene er den verste torturen man kan se for seg,» sier Dyrevernsgruppen Animals Asia.

«Disse metallburene er nå ulovlige og mindre vanlige, men mange bruker dem fortsatt,» forteller en representant fra gruppen.

Etter årevis av denne daglige torturen, klarer Animals Asia endelig å redde ut noen bjørner, inkludert Cæsar. Forsiktig åpner de buret som har gravd seg inn i kroppen hans, og det stakkars dyret får oppleve frihet for første gang.

I dag er Cæsar helt forandret. Han var avmagret, syk og full av skader når de først reddet ham, mens i dag veier han over 270 kg, har bygget opp noen sterke muskler og har en sunn, skinnende pels!

«Sårene hans har grodd, arrene har forsvunnet, og han har blitt til en nydelig bjørn,» forteller representanten fra Animals Asia. Nå tilbringer Cæsar dagene sine på Animals Asias reservat, der han bader, graver og koser seg i det fri.

Så godt å se at Cæsar klarte seg, og nå kan nyte livet i det fine reservatet! På grunn av starten på livet hans vet han ikke hvordan han skal klare seg i det fri, men nå har han i hvert fall mennesker rundt seg som kan ta godt vare på ham.

SE videoen nedenfor og DEL denne historien med vennene dine på Facebook for å vise at du er imot disse galle-gårdene!