22. juni 2024

Pappaen kjemper for å redde døtrenes liv. HELTEN som dukker opp da får ham til å måpe!

For noen uker siden tok Vyacheslav Karpjuk fra Omsk i Russland med seg kona og deres tre barn ned til elven Irtysch. Der gikk det nesten fryktelig galt.

Når døtrene hans på fem og sju år ble trøtte dro de tilbake til bilen. Men mens pappaen var opptatt med å feste syklene til bilen og mammaen tok vare på minstemann i familien, lekte de to jentene alene ved elva et øyeblikk.

Plutselig hørte pappaen den fryktelige lyden: Et høyt plask og skrik fra elva. De to jentene hadde lent seg over kanten for å se på noe og falt uti den kalde elva. De var desperate etter hjelp, og pappaen hoppet raskt uti for å redde dem mens mammaen ropte etter hjelp.

I det iskalde vannet ble jentene snart paniske og kravlet over pappaen sin slik at han gang på gang havnet under vann. Flere mennesker kom løpende til og kastet uti tau til pappaen og jentene. Men han kunne ikke holde tauet og jentene samtidig, og han hadde mistet all styrken sin ved å tråkke i vannet samtidig som han holdt jentene og seg selv over vann.

Så hører han plutselig et høyt plask ved siden av seg: Noen har hoppet uti for å hjelpe ham og døtrene! Men når han så redningsmannen deres ble han forbauset – helten deres var bare en tenåring!

Sasha Yergin heter den modige tenåringen, og kort etter at han hoppet ut i det iskalde vannet var hele familien trygt på land igjen.

Ikke uten grunn skapte dette store overskrifter i Russland, og spesielt når pappaen forklarer at han ikke kunne ha klart å redde jentene sine uten Sashas hjelp. Han forteller at han og døtrene ville ha dødd uten guttens heltemodige og uselviske handling.

Etter dette erklærte russiske myndigheter Sasha for en helt. Da kom en lokal avis ut med Sashas tragiske bakgrunn: Moren hans er en alkoholiker og har mistet all rettighet til å se sønnen, mens faren hans ikke har noen interesse i ham. Den unge helten har derfor vokst opp hos bestemoren sin, og han har blitt beskrevet som «svært intelligent, men vanskelig.» Tenåringen har hatt en pøbel-aktig oppførsel tidligere, men det er tydelig at hjertet hans er på rett sted, da han var den ENESTE som hoppet uti for å redde en familie fra å drukne.

Nå har mange uttrykt et ønske om å hjelpe gutten slik at han kan få en lysere fremtid. Kanskje reddet ikke bare Sasha en far og hans to små døtre den dagen, men også sin egen fremtid.