Ny forskning: Jo mer du klemmer barna dine desto mer utvikler hjernene deres seg!

599

Klemmer du barna dine ofte? Da gjør du helt rett!

Det har nemlig kommet ut ny forskning som viser at berøring gjennom babyens oppvekst er enda viktigere enn hva som tidligere ble antatt.

Det er Nationwide Children’s Hospital i Ohio, USA, som nylig har gjennomført denne studien. De kom frem til at jo mer babyer blir klemt, desto bedre vil hjernene deres utvikle seg!

Det var 125 babyer som deltok i forsøket som gikk ut på å se hvordan nyfødte babyer reagerte på berøring. De 125 besto både av babyer som var født for tidlig og til rett tid.

Det forskerne fant ut var at for tidlig fødte barn reagerte på berørelse på samme måte som de andre barna, og at de barna som fikk mer berørelse av foreldre eller sykehuspersonal hadde sterkere hjernerespons enn de barna som ble berørt sjeldnere.

Dr. Nathalie Maitre konkluderer da med at dette viser at økningen av mild berøring, som det å vugge barna i armene eller bare å ha kroppskontakt bidrar kraftig til hjernens utvikling.

«Å sørge for at for tidlig fødte barn får positiv og betryggende berøring, som hud-mot-hud kontakt, av sine foreldre er helt avgjørende for at hjernene deres skal kunne respondere på mild berøring på samme måte som de babyene som har opplevd en hel graviditet inni mammas mage,» forteller hun til Science Daily.

Berøring, klemmer og kos er derfor svært viktig for hjernens utvikling. Så gå å klem barna dine, og ikke glem å dele denne forskningen med andre for å vise hvor viktig det er å vise kjærlighet til barna våre!