Alle kjenner til kremen, men få vet hvor allsidig den er! Her får du 14 GENIALE bruksområder:

113156

Tigerbalsam er nok noe de fleste har hørt om, men ytterst få vet hvor utrolig mange bruksområder den har!

Det var den Kinesiske botanisten Aw Chu Kin som utviklet den originale formelen i 1870. Kremen består av mentol, kamfer, cajeputolje og andre essensielle oljer, samt vaselin. Det er dermed ingen tigere i tigerbalsamen, men den har fått navnet sitt etter oppfinnerens eldste sønn, Aw Boon Haw – som betyr «Tiger».

Her har vi samlet 14 av tigerbalsamens bruksområder til deg:

1. Myggstikk

Med sommer og sol følger også mygg. Men nå trenger du ikke å klø deg til blods neste gang du får et myggstikk! Bare smør litt tigerbalsam over, og kløen forsvinner øyeblikkelig.

2. Insekter

Alle kjenner igjen lukten av tigerbalsam, og vi er ikke de eneste. Insekter liker ikke lukten og holder seg godt unna så snart du åpner lokket til kremen! La den stå åpen ved siden av deg, eller smør litt på deg hvis du skal ut å gå.

3. Hodepine

Dette er en klassiker: Smør litt tigerbalsam på tinningene, så forsvinner hodepinen nesten med én gang! Bare pass på slik at du ikke får kremen innpå øynene!

4. Kvalme

Mange av oss blir bil-, båt-, eller flysyke en gang i blant, og det eneste som ser ut til å hjelpe er å komme ut i frisk luft. Men når det ikke er mulig, så er faktisk tigerbalsam et svært godt alternativ. De essensielle oljene i kremen vil hjelpe deg å slappe av, samtidig som mentolen vil gi deg et friskt pust.

5. Vondt i magen

Siden tigerbalsam stimulerer blodsirkulasjonen og varmer huden, passer den fint til å brukes når man har magesmerter. Massér kremen inn i sirkler rundt navlen, og den vil virke som en varmeflaske.

6. Kroppslukt

Hvis du sliter med sterk svette- og kroppslukt kan tigerbalsam motvirke dette. Bare smør litt inn i armhulene og lukten blir straks nøytralisert.

7. Leddsmerter

Mange sliter med leddsmerter i løpet av dagen, men dette kan du lett gjøre noe med: Massér de vonde leddene inn med tigerbalsam, og du vil snart kjenne merkbar forskjell.

8. Tett nese

En tett nese er alltid plagsomt, men den sterke mentollukten i tigerbalsam vil straks kunne hjelpe med dette: Bare smør ett tynt lag under nesen og pust dypt inn. Bare husk å ikke få det inn i nesen!

9. Sår hals

Så snart du kjenner at halsen begynner å kjennes vond og sår ut bør du finne frem tigerbalsamen. Ta litt på fingrene og smør inn halsen med den. På denne måten vil du puste bedre når du sover også, og den vonde halsen din vil føles bedre allerede neste morgen.

10. Flekker

Hvis du får malingflekker på hendene eller lignende, sliter man fort på huden om man prøver å skrubbe det bort med såpe og vann. Smør på tigerbalsam istedenfor og rengjør dem lett med en fuktig klut.

11. Vonde, slitne føtter

Etter en lang dag på beina kan føttene ofte kjennes svært vonde og slitne ut. En fin måte å friske opp føttene på er å smøre dem inn med litt tigerbalsam, da mentolen stimulerer blodsirkulasjonen.

12. Kalde føtter

Kalde føtter kommer ikke bare om vinteren. Smør føttene inn i litt tigerbalsam når de føles som isbiter, og du vil snart få igang blodsirkulasjonen i dem igjen. En ekstra bonus er at lukten av sure føtter forsvinner helt også!

13. Fjerne lukt fra klær og sko

Det finnes alltid tøy eller sko som bare lukter surt eller ille. Men en genial måte å motarbeide dette på er å åpne en boks med tigerbalsam i klesskapet eller skohyllen, og alt vil snart lukte friskt av essensielle oljer.

14. Skadedyr

Tremøbler kan bli ødelagte av insekter og små skadedyr, men hvis du gnir litt tigerbalsam på møblene vil disse små krekene holde seg unna!

Tigerbalsam har utrolig mange bruksområder, og det var flere av disse jeg ikke visste om fra før! Det er en grunn til at kremen har blitt brukt i over 100 år, og nå håper jeg at du har fått masse ideer til hvordan du kan bruke den i 100 år til!

DEL gjerne disse tipsene med vennene dine på Facebook!