22. juli 2024

Mammaen tror hun gir datteren en harmløs leke. Minutter senere kjemper hun for LIVET!

Man kan knapt gå en dag uten å høre om denne leken, og den blir brukt av både barn og voksne. Men nå advarer denne mammaen andre om å passe på!

‘Fidget spinner’ heter dette leketøyet, og det har blitt umåtelig populært den siste tiden. Om du ikke har sett denne leken før, så er prinsippet ganske enkelt: Man spinner på ‘vingene’ med fingrene, og jo mer kraft du bruker, jo fortere går den, og du kan gjøre forskjellige triks (se videoen nedenfor). Også i Norge brukes den av mangfoldige mennesker av alle aldre, men i USA gikk det altså nesten fryktelig galt.

Mammaen Kelly fra Texas hadde kjøpt en slik leke til datteren sin, Britton, som ble overlykkelig over å få leken som alle vennene hennes snakket om om dagen.

Men i bilen på vei hjem går det plutselig galt. Fra baksetet hører Kelly et stille gisp. Hun snur seg, og det går kaldt nedover ryggen på henne: Brittons ansikt er mørkerødt, spytt renner ut fra munnen hennes, og mammaen kan kun se det hvite i datterens øyne. Britton holder på å bli kvalt.

Skrekkslagen svinger moren inn til siden av veien og bråbremser før hun løper ut av bilen og drar datteren ut. Panisk prøver hun å bruke Heimlich-manøveren for å redde henne, men uten hell. Tilstanden til Britton blir stadig mer alvorlig og ansiktet hennes begynner å bli blått.

Med sine siste krefter peker jenta på halsen sin for å forklare at noe sitter fast der. En bit av Fidget spinneren hadde satt seg fast, og Kelley råkjører til sykehuset med henne.

Vel fremme på sykehuset oppdager legene metallbiten fra leken med hjelp av et røntgenbilde, og sender hende straks inn for en hasteoperasjon. Med Britton i narkose får legene fjernet den lille biten som nesten tok livet hennes.

Nå advarer Kelly andre foreldre om dette leketøyet, og vil be dem passe på at barna klarer å bruke dem riktig. «Jeg ønsker å advare alle foreldre om dette fordi Fidget spinnere er så populære og blir brukt av så mange. Barn i alle aldre har dem, men leken kommer ikke alltid med tilstrekkelig advarsel. Noen av delene kan lett tas av, og små barn kan kveles.»

Jeg kan bare forestille meg skrekken Kelly følte da hun så at sin elskede datter var døden nær. Heldigvis gikk det bra denne gangen, men én ting er sikkert: Denne mammaen kommer aldri til å undervurdere farene ved en tilsynelatende harmløs leke igjen!

Forhåpentligvis kan vi hjelpe Kelly med å spre advarselen til andre foreldre, slik at de kan bli gjort oppmerksomme på farene ved denne leken.

DEL gjerne denne historien med vennene dine på Facebook slik at vi kan forebygge at slike ulykker skjer her hjemme!