Hun strør sort pepper i vaskemaskinen. Resultatet? Dette geniale trikset vil REDDE klærne dine!

165212

Ett av mine største irritasjoner i hverdagen er når jeg ser at mine fine hvite klær begynner å få gulskjær i seg. Samtidig så begynner fargerike klær å falme, og den sorte kjolen ser plutselig grå ut…

Tidligere gav jeg opp og trodde at jeg bare kom til å måtte kjøpe nytt, men det går faktisk an å redde gulnende og falmede klær med disse enkle triksene fra krydderhylla!

Pepper

I tillegg til vanlig vaskemiddel tilsetter du en teskje av malt sort pepper i vaskemaskinen. Dryss dette direkte inn i vasketrommelen, ikke i emnet. Vask klærne på lavest mulig temperatur. Pepperet i vasketrommelen virker som et slipemiddel og gnir såperestene fra tøyet – det er nemlig såperestene som forårsaker falming og misfarging i vask!

Salt

Ved å helle ca 90 gram salt i vasketrommelen vil du få lignende effekt som med pepper. Vaskemiddelrester kan ikke feste seg til fibrene, og fargene vil stråle som aldri før!

Eddik

Eddik er et godt kjent kjerringråd å ha i klesvasken, da det hjelper på så mangt: Det fjerner såperester fra klærne, fjerner vond og sur lukt, og fungerer som tøymykner. Og ikke tenk på eddik-lukten – den forsvinner i vask!

Sitron

I stedet for eddik kan du også legge til litt sitronsaft i vaskemaskinen. Selv klær som har blitt misfarget for lenge siden kan reddes!

Kaffe

Både kaffe og sort te kan brukes som et naturlig fargestoff til å forsterke sorte klær. Bare kok opp to kopper av sort te eller kaffe og hell det direkte inn i vasketrommelen – men husk at dette KUN er for sorte klær!

Alle disse fem triksene har du mest sannsynlig kjøkkenhyllen allerede, eller kan lett kjøpes for en billig penge.

Prøv ut de forskjellige, og se hvilket triks du liker best!

DEL dette med vennene dine på Facebook!