Nye tøffe tak mot pedofile: Australia er det første landet i VERDEN som gjør dette!

200

Australia tar av silkehanskene i kampen mot pedofile, og vil beskytte barn mot forferdelige overgrep – både hjemme og utenlands!

Landet er det første som nå kommer med denne hardhente regelen: Personer som er dømt for seksuelle overgrep mot barn vil få passene sine inndratt!

Loven er for tiden oppe til forslag i landets parlament og har enda ikke blitt godkjent.

Grunnen til at loven har blitt foreslått er for å sette en stopper for at registrerte og dømte pedofile forlater landet.

Australia har et stort problem med at flere dømte pedofile i landet reiser utenlands, spesielt til Asia, for å begå nye overgrep mot barn. Australia har allerede en lov som gjør at om man begår overgrep mot barn i Australia så ender man opp på en nasjonal liste, og må informere politiet om man tenker å dra utenlands.

Men det viser seg at svært mange av personene på listen blåser i regelen, og reiser som de vil.

Nå vil Australia gå lenger for å sikre at barn over hele verden skal være beskyttet mot Australske pedofile, og gjør det nesten umulig for pedofile å forlate landet mens de enda befinner seg på listen.

Det finnes noen unntak til regelen, som hvis en arbeider utenlands, eller om en har personlige grunner til å dra til landet. Poenget med regelen er uansett å gjøre det langt vanskeligere for pedofile å forgripe seg på barn i utlandet, og det gjenstår å se om loven går gjennom!

Hva synes du om dette lovforslaget? Burde Norge gjøre noe lignende?

Fortell oss gjerne hva du mener i kommentarfeltet og DEL dette med vennene dine på Facebook!